Életmód

Epilátor teszt: Leteszteltük a Braun legújabb epilátor szettjét, a Beauty Set 9-et

Az epilátor szettel 8 különböző szépségápolási kezelést végezhetünk el otthon, kipróbáltam mindet.

Az elmúlt napokban a Braun Beauty Set 9 epilátor szettet teszteltem – bár valójában sokkal több lapult a dobozban, mint egy otthoni szőrtelenítő. Két készülék és számos felszerelés található a csomagban, mutatok is mindent sorban és megosztom veletek tapasztalataimat is.

BRAUN SES9-985BS epilátor

Ez a pontos neve annak a szépségápolási szettnek, mely a Silk-épil epilátor legújabb, 9-es típusán kívül még ahhoz illeszthető elektromos borotvát, bőrradírozó- és masszázsfejeket is tartalmaz, valamint egy spéci, az arcszőrzet eltávolítására alkalmas epilátort, amihez elektromos arctisztító kefe is tartozik.

BRAUN SES9-985BS epilátor szett: az epilátor mellett egy FaceSpa készüléket is tartalmaz a csomag.

BRAUN SES9-985BS epilátor szett: az epilátor mellett egy FaceSpa készüléket is tartalmaz a csomag.

Ezt tudja a Braun Silk-épil 9 epilátor

Forma és ergonómia

A készülék tökéletesen kézre áll, lábaimon és karjaimon is kipróbáltam, mindenféle szögből könnyen tudtam mozgatni. A súlya is éppen megfelelő, ami fontos, máskülönben könnyen kiejthetnénk a kezünkből vagy éppen kényelmetlenné válna a használata pár perc múltán.

A töltését egy dokkoló segítségével oldhatjuk meg, ami stabilabb megoldás, mintha a töltőkábel egyből a készülékbe dugnánk, hisz jóval kisebb az esélye, hogy lerántjuk a csap széléről.

Funkciók cserélése

Az epilátor fej mellett, mint már írtam, egy eletromos borotvafej, egy testmasszírozó korong és két bőrradírozó kefe is tartozik a szettbe, ezek cseréje könnyű, a gombok nem akadnak, a fejek egy mozdulattal levehetők és visszahelyezhetők, ráadásul pontosan is illeszkednek, nincs lötyögés – ahogy ez egy Braun készüléktől el is várható.

Tisztítása

Mivel készüléknek mind az epiláló, mind a borotvafeje szétszedhető, egyszerűen és gyorsan megtisztíthatók. Folyóvíz alatt elmoshatjuk őket, egy pici kefe segítségével pedig két nagytakarítás között az epilátorból kisöprögethetjük a szőrszálak. A masszírozókorong és a bőrradírozó fejek szintén könnyen tisztántarthatók, arra figyeljünk, hogy amíg meg nem száradnak, ne pakoljuk el őket a készülék tárolózsákjába.

Epilátor

Egészen széles, 4 centis epilálófejjel rendelkezik a készülék, aminek a lábak szőrtelenítésénél nagy hasznát vettem, de ennél is jobban tetszett a masszírozó rátét, ami a sima műanyag tetőhöz képest egy pici görgőkkel felszerelt, lapos tetejű kupak. Lényege, hogy használat közben valóban enyhe masszírozó érzést ad a bőrnek, egy olyan plusz érzetet, aminek köszönhetően a szőrszálak eltávolítása kevésbé fájdalmas. Nem vicc, de tényleg működik, határozottan más, jobb érzés, mintha csak a sima epilátorfejet használnám. Erőssége azzal is állítható, milyen gyorsan forog az epilálófej: két sebességfokozat közül választhatunk, nekem az 1-es bizonyult kényelmesnek. Szőrtelenítő képessége összességében hibátlan, kétlem, hogy bárkinek is panasza lenne rá, ha kipróbálja.

A masszírozófej valóban kellemesebbé teszi az epilálást - Braun Silk-épil 9 epilátor

A masszírozófej valóban kellemesebbé teszi
az epilálást – Braun Silk-épil 9 epilátor

Két plusz funkciót emelnék még ki, ami megkönnyítette az epilálást, mindkettő a SensoSmart nevű beépített fényhez kapcsolódik. Ez egyrészt remekül megvilágítja a szőrtelenítendő területet, másrész pirosan kezd el világítani, ha túl erősen nyomnánk hozzá bőrünkhöz. Nagyon hasznos kis funkció, van tapasztalatom benne, hogy lámpa nélkül mennyi alig látható kis szőrszálat lehet kihagyni, amin aztán később bosszankodik az ember, hogy állhat neki külön epilálgatni azokat. Másrészt bőrünk épségére is segít vigyázni, hogy ne azt nyúzzuk a szőrtelenítés helyett – igaz, erről már a hangja is tanúskodik, egészen máshogy duruzsol, ha csak szépen végighúzzuk a bőrünkön, mintha elkezdenénk rányomni. Ez tetszett, észrevettem magamon, hogy kevésbé nyomom a bőrömhöz, miközben hibátlanul kiszedte az egészen pici és vékonyka szőrszálakat is.

Borotvafej

A borotvafejet használhatjuk trimmeléshez és klasszikus borotváláshoz is, ez utóbbival pedig egy életre kiválthatjuk az eldobható borotvákat. Ha nincs idő epilálni villámgyorsan lekaphatjuk vele a szőrt lábunkról vagy épp hónaljunkról – én itt próbáltam ki-, plusz nem sérti a bőrt, merő véletlenségből sem vágjuk meg vele magunkat.

Braun Silk-épil 9 epilátor - a borotvafej trimmelőfunkcióval is rendelkezik.

Braun Silk-épil 9 epilátor – a borotvafej trimmelőfunkcióval is rendelkezik.

A trimmelőfej intim testrészünk fazonírozásában segíthet, ha nem vagyunk hívei a brazil gyantának, előbb-utóbb mindenkinél adódik alkalom rá, hogy SOS fazonírozásra legyen szükség. Egy plusz átlátszó fejjel 5 mm-esre nyírhatjuk a szőrszálakat, míg ha ezt levesszük és átkapcsolunk kontúrtrimmelésre, még formába is ránthatjuk a bikivonalat. Két hónapnyi kozmetikusmegvonásnak hála ezt is kipróbáltam és nagyszerűen tette a dolgát. Igaz, mivel borotva, csak pár napig tartott a látvány java, mégis tetszett, hogy könnyen, sérülés nélkül tudtam a fazonigazítást elvégezni. (Csak zárójelben jegyzem meg, ha saját részre ezt a fejet nem tartjátok fontosnak mert szívesebben gyantáztattok, párotok még mindig hasznát veheti, időnként némi trimmelés bizony a férfiaknak sem árt intim tájékon, ezzel pedig minden macera nélkül elvégezheti.)

Bőrradírozó- és masszázsfejek

Számomra ezek a fejek igazi újdonságok voltak, korábban még nem volt alkalmam ilyet kipróbálni. Mivel a készülék vízálló – az epilálófejet sem kell levenni, simán mehet a csap alá -, használhatjuk a ruhany alatt vagy a kádban is. Két bőrradírozó fej tartozik a csomagba, egy puha és egy még puhább. Igazán kíméletesen bánik a bőrrel, használatával a bőrradírozó készítmények feleslegessé válnak, nem karcol, nem dörzsöl egyik fej sem. Akinél gyakori a szőrbenövés, hasznosnak fogja tartani. Én szimplán a tusfürdőmmel próbáltam ki őket, valóban simább lett utána a bőröm, amit ígért, teljesítette. Az ajánlás szerint heti egyszer használjuk, ez valóban elég lehet, én most a negyedik napnál járok, testápoló használata mellett teljesen elégedett vagyok bőröm simaságával.

Braun Silk-épil 9 epilátor - Két bőrradírozófej és egy masszírozófej is tartozik a készülékhez.

Braun Silk-épil 9 epilátor – Két bőrradírozófej és egy masszírozófej is tartozik a készülékhez.

A masszírozófej inkább száraz használatra való, vagyis a testápolók, bőrápolók bemasszírozására szolgálnak. Puha szilikonból készült, valóban szépen bedolgozza a bőrbe a krémeket, átmozgatja, átmasszírozza azt. Őszintén szóval azt nem gondolnám, hogy a mindennapos testápolózáshoz elengedhetetlen egy ilyen masszázsfej, azonban ha valaki használ valamilyen célzott bőrápolót, például narancsbőr elleni krémet, annak bedolgozásában biztosan a segítségére lehet.

Ezt tudja a Braun FaceSpa készülék

A dobozban egy arcápolást segítő készüléket is találunk, ami egyrészt a bajuszka és az arc más, kellemetlen kis szőrszálait segíti eltüntetni, másrészt pedig egy arctisztító, ami a mindennapos arcmosást teheti hatékonyabbá.

Arcszőrtelenítő

Egy körülbelül 1 centis, körbe-körbe forgó epilálófej az, ami segítségünkre lehet az arcszőrzet eltávolításában. A fej kialakítása egészen más, mint a normál epilátorfejé, simább, kisebb rések vannak rajta, hogy bőrünket még véletlenül se csípje be és vízszintesen forog körbe, nem függőlegesen. Ami nagyon jó, hogy a csipeszek forgási iránya jobbra és balra is indítható, így mindkét kézzel egyszerűen lehet használni, mindkét irányból mozgathatjuk, ahogy épp kényelmes, illetve a különböző növekedési irányú szőrszálak eltávolítása is egyszerűbb.

Nagyon jól kézre áll, könnyen irányítható, kezelhető, tisztításához a kis kefét használhatjuk vagy alkoholos fertőtlenítővel is lemoshatjuk.

A Braun Beauty Set 9 epilátor szett tartalmaz egy FaceSpa készüléket is, mely arcra való epilátor és arctisztító egyben.

A Braun Beauty Set 9 epilátor szett tartalmaz egy FaceSpa készüléket is, mely arcra való epilátor és arctisztító egyben.

Arctisztító korong

Ez volt a szett egyetlen darabja, amivel szemben komoly fenntartásaim voltak, ugyanis kerülök mindent, ami arcbőrömet dörzsölheti, különösképp az arcradírokat, és tartottam tőle, hogy ez is érzékenyítheti a bőröm. A kefe azonban meglepően puhának bizonyult, szárazon egészen selymes tapintású és vizesen, használat közben is kellemes érzést nyújtott. Bár még csak 8-10 alkalommal használtam, eddigi tapasztalataim egyértelműen pozitívak. Nagyjából egy perc elég, hogy arcunk minden részét áttisztítsuk vele, én ehhez a megszokott arctisztítómat használtam, azt oszlattam el, dolgoztam el vele bőrömön.

A körkörösen rezgő fej egész biztosan alaposan dolgozik (ahhoz képest, amennyire kézzel meg tudjuk most az arcunkat mindenképp), mégsem hagy a bőr számára kellemetlen, csikorgatóan tiszta érzést, és ez nagyon jó. Használtam reggel és este is, végül arra jutottam, hogy elegendő lehet az esti arctisztítást kiegészíteni vele. Feljavítja arctisztítónk hatékonyságát, így a smink és fényvédőmaradványt egyszerűen és alaposan eltávolíthatjuk róla. Rányomni a bőrre a tisztítófejet nem javaslom, teljesen jól dolgozik anélkül is, ráadásul a kefe élettartama is hosszabb lehet, ha vigyázunk rá.

Összességében a Braun Beauty Set 9 egy nagyon praktikus készülékcsomag, aminek tartozékai átgondolt kialakításúak, így jól kihasználhatók. Igazi hosszú távú befektetés, a márkából kiindulva legalábbis úgy gondolom, egy ilyen szettel hosszú évekre megoldhatjuk a kényelmes, otthoni szőrtelenítést, érintse az testünk bármely pontját, a plusz masszírozó és bőrtisztítófejek pedig szintén hasznos kiegészítők, amikkel kíméletes módon lehet a bőrradírozást, arctisztítást elvégezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top