Életmód

Ezek az állatok a legkülönlegesebb útitársak

Utazni mindig jó dolog, ennél már csak az a jobb, amikor érdekes, különleges vagy cuki állatokkal hozza össze az embert a sors út közben.

Különleges állatokkal való találkozásairól számolt be a Magyarországon Túl blog szerzője, Péter Csilla. A blogger szerencsés, az elmúlt néhány évben több földrészen is járhatott utazásai közben, amely során többször alakult úgy, hogy nem hétköznapi állatokkal múlathatta az idejét, legfrissebb posztjában pedig ezekről a találkozásokról számolt be, lássuk, milyen jószágok keresztezték az útját.

Az örök kedvenc, a delfin

A tengeri emlősöket nagyon sokan szeretik, ami nem véletlen, hiszen ezek a rendkívül intelligens és játékos állatok mindenkit jó kedvre derítenek. Péter Csilla a Vörös-tengeren találkozott egy csapat delfinnel, búvárkodás közben. A vadon élő állatok bizonyára megszokták már a turisták jelenlétét, ugyanis, ahogy a blogger is írja, meglepően közel merészkedtek a kétlábúakhoz. 

Váratlan állati útitársak a caféblog új posztján

Képünk illusztráció, a blogger fotóiért kattints a cikk végén található linkre (Fotó: Getty Images)

Egyiptomi tevepuszi

A sivatag hajója már megjelenésével mosolyra fakasztja az embert, ha pedig egy puszit is lehet kapni egy ilyen jószágtól, az már valóban nem hétköznapi élmény. A Magyarországon Túl bloggerének Egyiptomban adatott meg ez a lehetőség, nem is hagyta ki a kínálkozó alkalmat. 

Bárányok, bárányok mindenfelé!

Péter Csilla Skóciában is megfordult, ahol a nagyvárosok határán túl a mezőket-hegyeket mindenhol apró fehér foltok tarkítják. Mint kiderült, a bégető négylábúak szinte mindenhol megtalálhatóak Nagy-Britannia északi felén, sőt, még az is előfordulhat, hogy a gyanútlan kirándulokat egy egész birkacsalád kezdi el követni, illedelmesen kivárva, hogy megfelelő fotó is készülhessen róluk.

A thai templomos majmok

Ezekről a különleges majmokról nemrég a koronavírus-járvány kapcsán írtunk, ugyanis a karantén bevezetése után elmaradó turisták miatt az állatok egyre jobban bemerészkedtek a városokba, hogy így jussanak élelmiszerhez, ha már az utazóktól nem kapnak finom falatokat. A pimasz majmok egyébként szinte semmitől sem riadnak vissza, a bloggernek a füléd húzgálták meg, de előszeretettel lopkodják a turisták sapkáját, napszemüvegét is, amelyeket ételért cserébe hajlandóak visszaszolgáltatni. 

Elefántfürdő

A bloggernek kambodzsában volt szerencséje találkozni az ormányosokkal, ráadásul, nem egy olyan helyszínen, ahol szegény elefántokat láncra verve dolgoztatják, épp ellnekezőleg: egy olyan különleges helyszínen járt, ahol korábban rossz sorban élő állatoknak biztosítanak menedéket. A turisták banánnal jutalmazhatják a jószágokat, de akár csobbanhatnak is egyet a közelségükben. 

A további különös állati útitársakért, na meg a fenti történetekhez kapcsolódó fotókért kattints a Magyarországon Túl teljes blogposztjára!

További cikkeink különleges állatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top