nlc.hu
Életmód

Balatoni strandok

A járvány és a viharos időjárás miatt szinte kihaltak a balatoni strandok

Mintha még mindig tartana a tavasz a Balatonon, olyan kevesen vannak. Sok vendéglátós fél, hogy az általa üzemeltetett hely nem éli meg a következő szezont.

A koronavírus és a nyár eddigi hűvös, esős, viharos időjárása harmadára csökkentette a turizmust a Balatonnál az elmúlt évekhez képest – írja az Időkép. Sok vendéglátós fél, hogy az általa üzemeltetett hely nem éli meg a következő szezont, egyesek szerint olyan a forgalom, mint amilyet áprilisban, májusban szoktak meg.

Nehezen indul a szezon a Balatonon.

Nehezen indul a szezon a Balatonon. Fotó: Krisztina Papp on Unsplash

Az Időkép kameráin is látszik, hogy alig vannak a balatoni strandokon. Ezen a felvételen látszik, hogy a tavalyihoz képest gyakorlatilag kihaltnak mondható a csopaki part:

Talán ennek is köszönhető, hogy egyelőre nem szálltak el a balatoni árak, a vendéglátósok csak annyival emelnek, amennyivel az alapanyagok drágultak (körülbelül 5 százalékkal). Mivel a vendégek árérzékenyek, illetve a koronavírus-járvány igencsak megviselte a látogatók pénztárcáját is, ezért sokkal nem emelhetnek. Egyelőre a tavalyi áron dolgoznak a strandbüfések is, de a főszezonra biztosan emelni fognak, körülbelül 50-100 forinttal.

További híreink a Balatonról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top