nlc.hu
Életmód

Harmadik szem csakra

Minden, amit tudnod kell a harmadik szem csakráról

A harmadik szem csakra segít megtalálni az életcélodat és helyes irányba terelget a megérzéseiden keresztül.

Az ősi hindu filozófia szerint az ember nem csupán húsból és csontból áll, hanem olyan szerveink is vannak, melyek láthatatlanok. Ezek az energiaközpontok a csakrák, melyek a gerinc tövétől a fejtetőig helyezkednek el a gerincoszlop mentén. Hét csakra létezik, az ezeken átáramló életerő szabályozza a test életfunkcióját. A hatodik csakra közöttük a harmadik szem csakra, ami a legtöbb figyelmet szokta kapni, mert itt lakik az intuíciónk, spirituális központunk.

A harmadik szem csakra (Adzsnyá) a homlokon a két szemöldök között helyezkedik el, és a mentális, pszichés és intuíciós képességeinkért felel. A tudatot kapcsolja össze a tudattalannal, ezért is a bölcsességet, sőt, a hatodik érzéket tulajdonítják a harmadik szem csakrának.

Milyen a harmadik szem csakra?

1. A harmadik szem csakra intuitív

A nyugati filozófiában is megjelenik harmadik szemként ez a csakra, és ugyanazt is jelenti: a racionális érvek és a megérzések egyensúlyát. Az az ember, aki hallgat a belső hangjára, annak nyitva van a harmadik szeme.

Tudj meg mindent a harmadik szem csakráról!

A harmadik szem csakra a homlokon, a két szemöldök között helyezkedik el (Kép: Pixabay)

2. A harmadik szem csakra a nyitott elme

A harmadik szem csakra a felelős azért, hogy legyőzzük a félelmeinket és az illúziók mögé lássunk. A hatodik csakra fejlődik folyamatosan, ha megnyitjuk, és képes a fizikai világ mögé látni.

3. A harmadik csakra az igazság

Annak megfejtése, hogy mit hiszünk igaznak, és mi az, ami valójában igaz, az ennek a csakrának az alapja. Például tisztán láthatjuk általa, hogy csak a saját negatív tapasztalataink miatt hiszünk valamit igaznak, vagy tényleg az a valóság.

Nyisd meg a harmadik szemet!

Mit tanít a harmadik szem csakra?

A hatodik csakra segít abban, hogy eldöntsük, melyik ember vagy csoport az, aki tényleg a mi utunkhoz tartozik. Feltárja előttünk az események láncolatát, hogy lássuk, milyen lépések vezettek oda, ahol tartunk, és hogyan tudunk továbblépni az életünkben. Például lehet, hogy van valaki a környezetedben, aki elhiteti veled, hogy maradnod kell azon a munkahelyen, amit nem szeretsz, de a harmadik szem csakra segít meglátni, hogy ez nem a te utad, és csupán egy illúzióban éled az életed.

Arra is tanít, hogy nincs miért félni a haláltól. Ezáltal segít abban ez a csakra, hogy azt az időt, amit itt töltünk, teljes mértékben kihasználjuk. Megtanítja, hogy tökéletesnek születtünk, és teljesítenünk kell az életcélunkat még halálunk előtt. Fontos kiegyensúlyozottá tenni a harmadik szem csakrát, hogy az életünk értelmet nyerjen spirituális értelemben.

via

Ismered a csakrákat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top