Életmód

90 éves korában mondta el, hogy meleg

A karantén idején kezdett memoár-írásba a 90 éves Kenneth Felts, és rájött, hogy nem titkolózhat tovább.

A denveri Kenneth Felts kilencvenéves, egy gyerekes, elvált édesapa, akinek a karantén alatt volt ideje átgondolnia az életét. Közel egy évszázadon át mutatta magát heteroszexuálisnak a nagyvilág előtt, ám most úgy érezte, vége a színjátéknak, eljött az ideje a coming outnak. Egy lányával, Rebecca Hayes-el töltött pillanat adott neki ehhez erőt.

„Egy hosszú napnyi írás után véletlenül elhagyta a számat a mondat, hogy bárcsak sosem hagytam volna el Phillipet”.

A lánya sosem hallott még a férfiről korábban, akit az apja még az ötvenes években szeretett, és így hirtelen egy csapásra minden kiderült számára – számolt be róla a Good Morning America.

A denveri Kenneth Felts a menő pulcsijában (fotó: Kenneth Felts Facebook oldala)

A denveri Kenneth Felts a menő pulcsijában (fotó: Kenneth Felts Facebook oldala)

A helyzet már csak azért is érdekes volt, mert sok évvel korábban épp Rebecca mesélte el az apjának, hogy leszbikus, most pedig pont fordítva történt. Felts sokáig szégyellnivalónak érezte a melegségét, félt attól, hogy a külvilág ellenségesen fogadná, de most úgy érezte, megváltozott annyira a világ, hogy ettől már ne kelljen tartania, ezért a titkát nemcsak a lányával közölte, hanem később egy nyilvános, nagy kört befutó Facebook posztban is megosztotta, a profilképét pedig kicserélte egy szivárványszínű pulóveresre. Felts reméli, hogy az őszinteségével másokat is kitárulkozásra buzdít. Meghatotta őt a rengeteg támogató üzenet, sőt még azt is kiderítették neki, hogy mi történt azzal a bizonyos Phillippel, akiről a lányának mesélt: sajnos két évvel ezelőtt meghalt. Felts azonban így is boldog, mert végre önmaga lehet.

Megható coming out-ok történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top