Életmód

Duffy betámadta a Netflixet a 365 nap című film miatt

A walesi énekesnő, Duffy szerint a 365 nap című Netflix film a nemi erőszakot dicsőíti, így a streaming szolgáltatónak sürgősen el kellene távolítania a választékából.

Mi is írtunk már a 365 nap című filmről, és nem voltunk róla túl jó véleménnyel a lengyelek erotikájáról, de a walesi énekesnő, Duffy még nálunk is sokkal csúnyábbakat gondol róla. Duffy februárban mesélte el, hogy korábban bedrogozták, elrabolták és megerőszakolták, így nem csoda, hogy határozott véleménye van a témában, üzenetét pedig egyenesen a Netflix vezérigazgatójának, Reed Hastingsnek címezte – írja a 24.hu.

„Sajnálatos, hogy a Netflix platformot nyújt az ilyen »filmnek«, amely erotizálja az emberrablást, »szexi filmként« torzítja a szexuális erőszakot és az emberkereskedelmet. El sem tudom képzelni, hogy a Netflix hogyan tudta figyelmen kívül hagyni, milyen gondatlan, érzéketlen és veszélyes ez.”

Egy jellegzetes jelenet a Netflix 365 nap című filmjéből (fotó: Netflix)

Egy jellegzetes jelenet a Netflix 365 nap című filmjéből (fotó: Netflix)

A Blanka Lipinska regényéből készült filmet sokan tartják a lengyel A szürke ötven árnyalatának. A történet szerint egy olasz maffiózó elrabolja a neki megtetsző lengyel nőt, és 365 napot ad neki arra, hogy a rabságban beleszeressen. A kissé abszurd és hiteltelen történet nagyot ment a Netflixen, Magyarországon júniusban sokáig az első helyezett volt a szolgáltató nézettségi toplistáján, a magyarok már a sztárjai iránt is érdeklődnek. Várhatóan még két folytatása készül.

Duffy és más megerőszakolt nők véleményre mindig érdemes odafigyelni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top