Életmód

Batman kisöccse létezik: gigantikus denevért fotóztak le a Fülöp-szigeteken

Félelmetes élmény lehet találkozni vele, bár kétségtelenül csodaszép állat.

“Embernagyságú denevért fotóztak le” – ezzel a címmel adta el több külföldi bulvárlap a most kovetkező fotó sztoriját. A történet lényege annyi, hogy egy hatalmas denevérről készült kép kezdett vírusszerűen terjedni a Twitteren, miután egy felhasználó az alábbi szöveggel posztolta ki:

“Emlékeztek, aikor azt mondtam, a Fülöp-szigeteken él embernagyságú denevér? Nos, erről beszéltem.”

Bár a kép nem hamisítvány, nagyon is valóságos, de maga a denevér – mármint a teste – közel sem embernyi, csak sikerült csalóka szögből lefotózni. Mellesleg a kép sem friss, jó régen terjed már a neten, benne van ebben a régebbi videóban is például.

A magyarul hivatalosan óriás repülőkutyaként megnevezett faj egyedei nagyjából 30 centisre nőnek meg, szárnyfesztávolságuk pedig 130-150 centi is lehet.

Az óriás repülőkutya vagy más néven kalong hatalmas kolóniákban él. (Fotó: Profimedia)

Az óriás repülőkutya vagy más néven kalong hatalmas kolóniákban él. (Fotó: Profimedia)

Ilyen állatok Ázsia dél-keleti részén, kolóniákban élnek, megesik, hogy tízezer tag is van eg brigádban. Tartani nem kell ezektől az óriási denevérektől, hiszen gyümölcsökkel táplálkoznak. Mellesleg 15-30 évig is eléldegélnek.

via

A denevérek bizony lenyűgöző állatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top