nlc.hu
Életmód

Tömeges bukás a magyar kérékpárversenyen

Így reagált a Magyar Kerékpáros Szövetség a tömeges bukásra

Vizsgálatot indít a Magyar Kerékpáros Szövetség a 19 sérülttel járó versenybaleset kapcsán.
Kerékpáros versenybaleset 1. Gella Kupa

Mi is megírtuk, hogy tömeges bukás történt az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen vasárnap, rögtön a rajt utáni első körben Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben. 19-en sérültek meg, az eset az utóbbi 20 év legnagyobb kerékpáros versenybalesete.

A Magyar Kerékpáros Szövetség most közleményt adott ki, amelyben közlik, hogy vizsgálatot indítanak:

„Az eset kapcsán a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) a klubok és a szakmai tagszervezetek bevonásával megvizsgálja, hogy milyen plusz elvárásokat lehet megfogalmazni és foganatosítani a versenyszervezőkkel szemben, amelyek csökkenthetik a hasonló balesetek előfordulásának kockázatát. A vizsgálat következtetéseit beépítjük a versenyszervezési feltételekbe, annak lezárultáig azonban felelősségi kérdésekben sem szakmailag, sem etikailag nem lenne helyes állást foglalni.”

A szövetség szerint egy versenybaleset mindig ijesztő, de szerencsére a mostani tömeges bukás nem torkollott tragédiába.

(Kiemelt kép: YouTube/Tibor Pogonyi)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top