Életmód

Végre a Ferenc körúton is lesz kerékpársáv

Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése: az új szakasz a Petőfi híd érintésével kapcsolja össze a budai és pesti kerékpárhálózatot.

Új biciklisáv készül a Ferenc körút mindkét oldalán, de az átalakítással az autók által használt forgalmi sávok száma nem csökken – közölte az MTI a BKK közleménye alapján.

Folytatódik a kerékpársáv-fejlesztés a Nagykörúton (fotó: MTI/Mónus Márton)

Folytatódik a kerékpársáv-fejlesztés a Nagykörúton (fotó: MTI/Mónus Márton)

A Teréz, Erzsébet és József körút után a nagykörúti kerékpársáv-fejlesztés új szakaszába lépett: a Ferenc körúton is kerékpársávok létesülnek, melyek már elérik a Petőfi hidat, és a híd járdáin keresztül csatlakoznak a budai kerékpárhálózathoz. A fejlesztés segítségével a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút. Mivel az autók száma azon a környéken elég nagy, a BKK számára fontos szempont volt, hogy ne csökkenjen a 2×2 gépkocsisáv száma, és ezt sikerült is megoldani. A jelenlegi parkolóknak csak egy része maradhat meg, az autóknak a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot. A BKK még tavasszal létesített ideiglenes kerékpársávot a Nagykörút Üllői út és Váci út közötti szakaszán, ami nagy népszerűségnek örvendett a kerékpárosok körében. A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak át rajta.

Történetek kerékpárosokról és kerékpárosoknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top