nlc.hu
Életmód

Parkolás bankkártyával a II. kerületben

Kisebb csoda történt az egyik kerületben: már kártyával is lehet fizetni a parkolásért

Jól jellemzi a fővárosi parkolási rendszert, hogy szenzációnak számít, hogy a II. kerületben már kártyával is lehet fizetni 10 automatánál.
parkolás Budapest

A 444 több cikkben tárta fel a fővárosi parkolási rendszer visszásságait, és az egyik visszatérő kérdés volt, hogy miért nem lehet bankkártyával fizetni a parkolóautomatáknál. Ez ugyanis nem csak modernebb, kényelmesebb az autósoknak, de sokkal átláthatóbb a pénz útja, mint a követhetetlen aprókkal.

Most arról számoltak be, hogy valóságos csodaként az egyik budapesti kerületben már bankkártyával is lehet fizetni. A fővárosi parkolási rendszer furcsaságait jól mutatja, hogy ez kisebb szenzáció, de bizonyíték arra, hogy meg lehet oldani a kártyás fizetést.

A II. kerületben egyelőre 10 darab automatánál lehet kártyával fizetni, a Fény, a Lövőház, a Komjádi, a Kavics utcában, a Margit utcában két helyen, az Árpád fejedelem útján három helyen és a Frankel–Török utca sarkán. Őrsi Gergely polgármester azt mondta, felmérik az igényeket, és figyelni fogják, hányan használják a terminálokat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Még több cikk a fővárosi parkolásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top