nlc.hu
Életmód

Éhségsztrájk az elkallódott koronavírus teszt miatt

Éhségsztrájkba lépett, mert nem jött meg a vírusteszt eredménye

Egy szerbiai fiatalember olyannyira kiborult azon, hogy már 10 napja nem érkezett meg a koronavírus-tesztje, hogy fogta magát, és éhségsztrájkba kezdett a Karaburma Katonai Orvosi Központban.
Koronavírus tesztek - Fotó: Getty

A helyi sajtó által M. J. néven jegyzett szerb fiatalember elmondása szerint 30 nappal ezelőtt tapasztalta magán először a koronavírus kezdeti tüneteit. Panaszaival orvoshoz fordult, aki az infektológiai klinikára küldte, ahol antibiotikumokat írtak neki, majd hazaküldték.

A férfi állapota pár nap elteltével csak egyre rosszabb lett, ezért egy magánklinikára is ellátogatott, ahol sürgős kórházi ellátást javasoltak neki. Így került a Karaburma Katonai Orvosi Központba, ahol azonban az enyhébb koronavírusos tünetekkel küzdő betegek számára nyitott osztályra küldték, ahol felajánlották neki, hogy saját felelősségre elhagyhatja az intézményt. Erre M. J. nem hagyta magát, és követelte, hogy végezzék el rajta a koronavírus tesztet.

A tesztet végül lefolytatták, ám annak eredménye 10 nap múltán sem érkezett meg, mire a fiatal férfi a Karaburma Katonai Orvosi Központban éhségsztrájkba kezdett. Az egészségügyi intézményben közölték vele, hogy valószínűleg elkallódhatott a koronavírus teszteredménye.

(via)

Ha biztosra akarunk menni a koronavírus-tesztekkel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top