nlc.hu
Életmód

Létszámleépítés a Tescónál

Csoportos leépítés várható a magyarországi Tescónál

Bizonyos munkaköröket összevonnak, új pozíciókat hoznak létre. Még nem tudni, hányan veszíthetik el az állásukat.

Pozíciók szűnnek meg a magyarországi Tescókban, így csoportos leépítés is lehet, ismerte el részben az Index értesülését a Tesco. 

Létszámleépítés lehet a Tescónál.

A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Egy július 17-i levélben a Tesco dolgozóit arról értesítik,hogy harminc napon belül megszűnhet a munkaviszonyuk, kivéve akkor, ha erről már időközben, hamarabb megegyeznek, vagy pedig a dolgozó belemegy abba, hogy más munkakörben folytassa a munkáját.

A Tesco sajtóosztályáról az Index megkeresésére azt írták, a Tesco bizonyos munkakörök összevonása mellett döntött, az új pozíciókra való váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársának felajánlotta. “Annak ellenére, hogy a folyamat során új pozíciókat hozunk létre, és a lehető legtöbb munkatársunknak felajánlunk új pozíciót, a munkajogi szabályokkal összhangban, a megszűnő pozíciókat be kell jelentenünk az illetékes hatóságoknak, így az átalakítás jog technikailag csoportos létszámleépítésnek minősül“- írják.

Az indokolásból nem derül ki, hány embernek nem lesz munkája, mivel ez attól függ, hány embernek ajánlják fel az új munkakört, és hányan élnek vele. 

Hasonló témájú cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top