nlc.hu
Életmód

Greta Thunberg díja

Greta Thunberg nyert 1 millió eurót, az egészet eladományozza

Környezetvédelmi szervezeteknek adja Greta Thunberg azt az egymillió eurót, amit egy díjjal nyert.
Greta Thunberg

Greta Thunberg megkapta a legmagasabb portugál emberi jogi elismerést, a Gulbekian-díjat és a vele járó egymillió eurót. A fiatal svéd klímaaktivista azonban nem tartja meg a pénzt, hanem olyan szervezeteknek adományozza, amelyek környezetvédelemmel foglalkoznak és a klímaváltozás ellen küzdenek – írja a Guardian.

„Ez a pénz több, mint amit el tudok képzelni, ezért az összeget az alapítványomon keresztül olyan szervezeteknek adományozom, amelyek a klímaváltozás és az ökológiai katasztrófa elleni harc frontvonalában dolgoznak”

– indokolta a nagylelkű felajánlást Greta Thunberg.

Az első 100 ezer eurót az SOS Amazonia kapja, amely a koronavírus ellen harcol az Amazonas térségében. Szintén 100 ezer euróval támogatja a Stop Ecocide Foundationt, amely azért dolgozik, hogy nemzetközileg elismert bűncselekmény legyen a környezetkárosítás.

A díjat azért Thunberg kapta, mert „képes volt mobilizálni a fiatal generációkat a klímaváltozás ügyéért, és kitartóan küzdött a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért”.

(Kiemelt kép: John Thys / AFP)

Még több cikk Greta Thunbergről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top