nlc.hu
Életmód

Soha nem vágattak hajat

5 ember, aki még soha életében nem vágatta le a haját

Van, aki az édesanyja kedvéért, más azért, mert szentként tisztelik... 5 ember, aki még soha nem vágatta le a haját.

95 év raszta

Az indiai Karnátaka államban élő, 95 éves  Doddapalliah nevű férfi saját bevallása szerint soha életében nem vágatta le a haját, ami mostanra több mint 7 méter hosszú. Összerasztásodott hajkoronáját csomóban hordja a feje tetején. A helybéliek gyakorlatilag szentként tisztelik, ő pedig már csak azért sem hajlandó megválni egyébként hatalmas súlyú hajától, mivel akkor megszűnne emberi istenségnek lenni.

A kínai Aranyhaj

A kínai Xuchangban élő Song Yanhua édesanyja szereti a hosszú hajat és lányát is arra biztatta, hogy növessze a tincseit. A ma már 38 éves nő pedig tartotta magát az anyai tanácshoz és soha nem vágatta le a haját. Yanhua mindössze 160 centiméter magas, a hajhossza viszont ennek közel a kétszerese.

Song Yanhua

Song Yanhua (Forrás: chinalonghair.com)

Szűz haj eladó

Egy harmincas éveiben járó, New York-i férfi – aki a nevét titokban tartotta – a Craigslisten bocsátotta áruba a haját, amit születése óta növesztett. A 69 centiméter hajkoronát állítása szerint mindig hagyta magától megszáradni, sosem vasalta vagy sütötte, de nem is festette vagy daueroltatta, illetve semmilyen más vegyi kezelésnek nem tette ki, így gyakorlatilag “szűz haj”. A hajkoronáért 600 dollárt kért. Az nem került nyilvánosságra, hogy végül talált-e rá vevőt.

A New York-i férfi

A New York-i férfi (Fotó: Craigslist)

A lengyel Aranyhaj

A Londonban élő, lengyel Malgorzata Kulczyk sem vágatta le soha a haját, csupán a végéből szokott, nagyon ritkán lecsipkedni, hogy egészséges legyen. A 34 éves nő hajzuhataga a bokájáig ér és úgy viseli, akár egy ruhát. Színe teljesen természetes szőke, sosem festette. A hajkoronát hetente többször, saját készítésű, kókuszolajas hajpakolással ápolja, melyet fél órákra hagy rajta, majd szokványos samponnal mossa le. Hajszárítót nem használ, hagyja, hogy a magától száradjon meg a haja, ami órákba telik. Hétköznaponként általában lófarokban viseli a tincseit, de szereti fonni is.

Malgorzata Kulczyk

Malgorzata Kulczyk (Fotó: MDWfeatures/MalgorzataKulczyk/@miss_longhair)

Genetikai rendellenesség

Az Illinoisban élő Tere Lynn Svetlecich Russell egy ritka genetikai rendellenességgel rendelkezik, amit négy lánya is örökölt: a hajuk ennek következtében gyorsabban nő, erősebb és a hajszálaik élettartama is hosszabb az átlagosnál. Tere Lynn haja 4 éves korára már a csípőjéig ért, életének mindig is része volt az extrém hosszúságú haj és lányai sincsenek ezzel másként, mindannyian lelkesen növesztik a tincseiket. Rendszeresen indulnak lófarok-versenyeken, ahol persze sorra nyerik a díjakat. A hajápolás napi több órás program a család nőtagjainak életében, hajmosáskor pedig literszám fogy a sampon és a hajkondicionáló. 

Még több hosszú haj az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top