nlc.hu
Életmód

Amerikai elnök Barbie

Megérkezett az elnökjelölt Barbie-baba, a Mattel fekete elnöknőt választana!

A Mattel kampánycsapatában csak nők vannak, és fekeke nőt választanának az USA következő elnökének.

Új Barbie-kat ad ki a Mattel a 2020-as amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódóan. A Kampánycsapat-szetthez négy baba tartozik, mindannyian nők – írta meg a 24.hu.

A Mattel fekete nőt választana elnöknek

Fotó: Twitter

A Mattel közleményében azt írja, szeretné, ha a lányokat inspirálná a gondolat, hogy belőlük lehet majd az első amerikai női elnök. A cég arra is felhívja a figyelmet, hogy az Egyesült Államokban a megválasztott vezetőknek kevesebb mint harmada nő, és még közöttük is jelentősen alulreprezentáltak a fekete nők. Egyébként nem áll távol a Matteltől, hogy a lányokat arra motiválja, merjék jobb hellyé tenni a világot: nemrég bíróként dolgozó Barbie-kat dobtak a piacra, ugyanis a cégnél valaki rájött, hogy az Egyesült Államokban csupán 33 százalék a bírói pályán dolgozó nők aránya.

A mostani sorozat nyertes kampánytagjai:

  • a fekete elnökjelölt
  • a kampánymenedzser
  • a fundraiser (azaz az adománygyűjtésért felelős csapattag)
  • és egy szavazó.

Bár a történelem során már sok vád érte a Barbie-t, amiért az elérhetetlenül tökéletes testalkatú babákkal a kislányok énképét rombolja , az utóbbi időben igen jó fej húzásai vannak a cégnek. Például a különféle bőrszínű és testalkatú babák mellett már vitiligós, kopasz és aranyszínű lábprotézises Barbie, illetve egy hosszú, vörös hajú Ken figura is kapható. A különleges babákkal a márka célja, hogy megmutassa a lányoknak a szépség és a divat valamennyi formáját, illetve hogy folytassa a párbeszédet a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

Még több Barbie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top