nlc.hu
Életmód

Topless strandolás Franciaországban

Kiállt a félmeztelen napozás jogáért a francia belügyminiszter

Nagy felháborodást váltott ki, hogy francia rendőrök több topless strandolótól azt kérték, takarják el a mellüket, pedig nincs is erre vonatkozó tilalom.
Félmeztelen strandoló a tengerben

Bár Franciaországban nem tiltják a nemzeti jogszabályok, hogy a nők topless strandoljanak, a rendőrök nemrégiben mégis a bikinifelső felvételére kértek három nőt a tengerparton.

Az eset augusztus 20-án történt a délnyugati Sainte-Marie-la-Mer városában. Egy gyerekes család panaszkodott a rendőröknek, hogy több nő fedetlen keblekkel strandol. A járőrök ezután először egy hatvanas éveiben járó asszonyra parancsolták fel a bikinifelsőt, majd a többi nőt is a melleik eltakarására kérték.

A polgármesterek hozhatnak ugyan helyi rendeletet a monokinizás megtiltására, ám a tengerparti városban nincs ilyen tilalom. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, és a rendőrség elismerte a hibát. Maddy Scheurer szóvivő azt mondta, a rendőrök ügyetlenségéről van szó, és a továbbiakban sem fogják tiltani a félmeztelen napozást.

Még a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin is megszólalt az ügyben. Azt írta a Twitteren, hogy a figyelmeztetésnek nem volt jogalapja, a szabadság pedig értékes jog.

(Fox News)

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Még több topless-ügy:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top