nlc.hu
Életmód

Kaliforniai tűzvész 2020

Kaliforniai tűzvész: Porrá lett a férfi otthona, amelyen 30 évig dolgozott

Az idős házaspár szerencsésen életben maradt, de megszakad a szívük az otthonukért.

Hank Hanson és felesége a múlt héten szó szerint az életükért küzdöttek, amikor a hatalmas kaliforniai tűzvész az ő otthonukat is megtámadta. Szerencsére sikerült kiszabadulniuk a házból, azonban szeretett otthonuk hamuvá és porrá lett. Az eset azért is különösen szívszorító, mert Hank három évtizedet töltött azzal, hogy otthonukat tökéletessé tegye.

Porig égett az otthona a kaliforniai tűzvészben

2018-ban is pusztított tűzvész Kaliforniában. Képünk illusztráció, fotó: Justin Sullivan/Getty Images

A telken, amelyet Hanson 1974-ben vásárolt, eredetileg két ház volt, a hatalmas földterületre dió-, őszibarack-, füge- és eukaliptuszfát ültetett a gondos férfi. Húsz évvel később még vett hozzá egy nagyobb földterületet borospincével, fedett és kültéri medencével, kemencével.

Harminc évig dolgoztam rajta. Nagyon szép volt. Nem szeretném kisebb léptékben csinálni újra, de már nincs időm rá” – mondta el a 81 éves férfi a Ladbible-nak.

A házaspárnak az volt a szerencséje, hogy ébren voltak a tűzvész idején, ugyanis a 35 fokos melegben nem tudtak aludni. A tűz éjjel, mint egy vízesés, érte el a házukat.

A tragéida ellenére a férfi nem adta fel a reményt, és most azt tervezi, leégett telkét parkká és kempinggé alakítja.

Az elmúlt hetekben több mint 500 tűzvész pusztított Kaliforniában, amelynek hat ember és mintegy 700 otthon esett az áldozatául. Ez az állam történetének második legnagyobb tűzvésze, amely még nem ért véget. A tüzeket a forró időjárás táplálja, a helyzeten pedig nem segített a több mint 12 ezer villámcsapás sem.

Egyre több világszerte a pusztító tűzvész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top