Életmód

158 új koronavírusos megbetegedés itthon egy nap alatt

Tovább nő a koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon. A kormány határzárral védekezne.

158 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5669 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1296 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus: fenntartásai vannak a WHO-nak a plazmaterápiával kapcsolatban

A budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készülnek a betegek fogadására. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A tájékoztató oldalon felhívják a figyelmet a fegyelmezettségre és az általános higiénés szabályok betartására. A kormány pedig szeptember elsejével szigorít a külföldről való beutazás feltételein. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Mint írják, bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Legfrissebb infók a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top