nlc.hu
Életmód

Leszbikus pingvinek

Családot alapított a leszbikus pingvinpár

Jelenleg 450 állatfajnál fedeztek fel a kutatók homoszexuális viselkedést.

Sikeresen kiköltött egy tojást és neveli a fiókáját egy leszbikus pingvinpár Európa egyik legnagyobb tengeri akváriumában, Valenciában – írja a 444.hu.

Családot alapított a leszbikus pingvinpár

A pingvinpár egyike örökbe fogadott fiókájukkal. Fotó: Youtube

Electra és Viola egy ideje már együtt éltek, amikor a gondozóik észrevették, hogy családalapításon kezdhettek gondolkodni, hiszen kavicsokból fészket építettek. Az állatkert gondozói kísérletképpen odaadták nekik egy másik pár egyik megtermékenyített tojását, amit a két pingvin ki is költött együtt, hiszen ez ennél a fajnál így szokás. 

A homoszexualitás nem az egyneműek sajátja, jelenleg 450 olyan állatfajt ismerünk, amelyiknél a természetben és állatkertekben is előfordulnak meleg párok.  A fajfennmaradás szempontjából a nehezen értelmezhető viselkedésformának is van haszna: a szakemberek szerint  a homoszexuális állatok csoporton belüli szociális kapcsolatai erősödnek, és mivel ez a viselkedésforma hozzájárul a közösség forrásainak hatékony és agressziómentes elosztásához, a populáció reproduktív sikerét is növeli.

A pingvinek más miatt is különlegesek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top