nlc.hu
Életmód

Hatósági áras koronavírusteszt

Orbán: hatósági áras lesz a koronavírusteszt

Ingyenes lesz az influenzaoltás, és hamarosan hatósági áras lesz a koronavírusteszt – jelentette be Orbán Viktor.
Koronavírusteszt

Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – jelentette ki Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány meg akarja védeni az idősek életét, de éppen azon szigorú szigorú korlátozások ellenkezőjére készül, mint amelyek a járvány első hullámában voltak tapasztalhatók.

A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét

– fogalmazott Orbán Viktor.

Általános korlátozásra nem kell számítani, ha egy iskolában felüti a fejét a koronavírus, akkor nem fogják bezárni. Egyedi izolációk lesznek, csak akkor zárnak le egy intézményt, ha már nincs más lehetőség.

A kormányfő arról is beszélt, hogy utasította Kásler Miklós minisztert, hogy ingyenes legyen az influenza elleni védőoltás annak, aki kéri. Fontos változás az is, hogy hamarosan hatósági árasak lesznek a koronavírustesztek. Emellett szükség esetén a kiterjesztik a kötelező maszkhasználatot.

(MTI / Hvg.hu)

(Kiemelt kép: Kirill Kallinikov / Sputnik)

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top