Életmód

8 film, amin egy kicsit sírdogálhatunk

Az akciófilmek és komédiák népszerűbbek, néha azonban pont arra van szükség, hogy végre sírhassunk egy kiadósat. Ehhez ajánlunk néhány megindító, de nem csöpögős filmet.

„Semmitől se lehet úgy megkönnyebbülni, mint ha jól kisírja magát az ember” – idézi Gabriel García Márquezt Deák-Ember Ágnes, a Csak csináld! blog szerzője, aki az alábbi listát is összeállította. Ahogy a blogger fogalmaz, sírni néha jó, sőt, egy kiadós sírással sok feszültségtől megszabadulhatunk és a hangulatunkra is pozitív hatással lesz, persze csak utólag.

A szerző arra is rámutat, hogy a sírásnak számos jótékony hatása van, például fájdalomcsillapító, stresszoldó és nyugtató is egyben. Persze, ez nem megy mindenkinek parancsszóra, de a blogger éppen ezért gyűjtötte össze a kedvenc szomorú, megható vagy épp elgondolkodtató filmjeit. 

Te nem vagy te

Deák-Ember Ágnes szerint a George C. Wolfe által rendezett dráma kissé az Életrevalók című alkotásra emlékeztet, viszont két nő látható a főbb szerepekben. Hillary Swank és Emmy Rossum filmje egy sikeres zongorista történetét meséli el, akinél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak, ezért felvesz maga mellé segítőnek egy kissé szétszórt egyetemista lányt. A garantáltan könnyfakasztó alkotás a két nő bizalmas, őszinte és konfliktusoktól sem mentes barátságát meséli el. 

8 film, ha sírnál egy picikét

Mert van az úgy, hogy jól esik sírni egy kicsit (Fotó: Getty Images)

Hacsi, a leghűségesebb barát

Az igazt történeten alapuló filmnek a főszereplője Hacsikó, egy akita fajtájú kutya, amely a legenda szerint a XX. század 1920-as éveiben minden este ott várta professzor gazdáját a vasútállomáson és ezzel a szokásával nem hagyott fel a gazda halála után sem. Morbid fordulatként a kutya kitömve ma is megtekinthető a japán természettudományi múzeumban, igaz, erről a filmben szerencsére nincs szó. 

Máris hiányzol

Toni Collette és Drew Barrymore méltatlanul alulértékelt filmje, amely két legjobb barát kapcsolatába nyújt betekintést, amikor az egyikük épp élete legboldogabb időszakára készül, a másik viszont egy súlyos betegséggel kell, hogy szembenézzen. A 2015-ös, komikus elemeket sem nélkülöző dráma tökéletes példa arra, hogy egy megható filmnek nem kell feltétlenül csöpögős-romantikus lányregénynek lennie. 

A lista további címeit megtalálod a Csak csináld! blogon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top