nlc.hu
Életmód

Ennyi fogkrémet használjunk

A fogorvos megmutatta, mennyi fogkrémet kellene használnunk a reklámok szerint, és mennyit valójában

A reklámokban iszonyú sok fogkrémet tesznek a fogkefére, egy fogorvos most megmutatta, mennyit kellene használnunk valójában.
Fogkrém és fogkefe

Egy malajziai fogorvos, Gao Jye Teh a TikTokon készít rövid ismeretterjesztő videókat a fogápolásról, az egyik videója pedig hatalmasat ment a neten, több mint 6 milliószor játszották le.

A népszerű videóban Dr. Gao megmutatja, hogy mennyi fogkrémet kellene használnunk fogmosáskor. Először viszont annyi fogkrémet tesz a fogkefére, amennyit a reklámokban szoktak. Ami iszonyúan sok (akárcsak a fenti illusztráción).

A fogorvos ezután rátér arra, mennyit kellene használnunk. A 3 év alatti gyerekeknek elég egy vékonyka kenet – a videón alig látszik a mennyiség –, de az idősebbeknek is bőven elég egy borsószemnyi.

A fogorvos szerint ha a szülők hagyják, hogy a kisgyerekek túl sok fogkrémet használjanak, azzal sokkal nagyobb bajt okozhatnak, mint gondolnák. Fluorózis, más néven fluormérgezés hatására fehér csíkok, foltok vagy barnás elszíneződések jelenthetnek meg a fogzománcon, amelyek idővel egyre sötétebbé válnak. Emellett a zománc felülete egyenletlen, durva lesz.

(Bored Panda)

Még több cikk a fogmosásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top