Életmód

Ne hagyd, hogy erőszakkal kisöpörjék a kéményedet!

A pénzért dolgozó cégek képviselői között akadnak olyanok, akik rámenősen kikövetelik, hogy ők tisztíthassák a kéményeket.

Nyakunkon a fűtési szezon, a Katasztrófavédelem (OKF) szóvivője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a fűtőeszközöket, kazánokat évente egyszer ellenőriztetni kell megfelelő szakemberekkel és ha szükséges, ki is kell tisztíttatni – írja a Napi.hu. Legalább ennyire fontos a kéményseprés is, amivel megakadályozhatóak a sokszor tragikus kimenetelő balesetek. 

Mukics Dániel hangsúlyozta, hogy a lakossági kéményseprés ingyenes, azonban, ha egy ingatlanban valamilyen gazdálkodó szervezetet jegyeztek be, akkor már fizetni kell az elvégzett munkáért. A szóvivő azonban rámutatott, hogy bár gyakran a kéményseprést végző cégek jelentkeznek munkára, mindenki maga dönthet arról, hogy igénybe kívánja-e venni a szolgáltatást.

Erőszakos kéményseprőkre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Évente legalább egyszer érdemes ellenőriztetni a kéményeket és a fűtőberendezéseket – de választhatunk, hogy melyik céggel szeretnénk dolgoztatni (Fotó: Getty Images)

Az OKF szóvivője szerint nem lehet kibújni a kéményseprés alól, azt azonban mindenki eldöntheti, hogy melyik cég szolgáltatását kívánja igénybe venni. Mukics figyelmeztetett, hogy a kéményseprő vállalkozások árai nem feltétlenül egységesek, mivel ezek a cégek piaci alapon dolgoznak. 

Arra érdemes tehát figyelni, hogy ha becsönget egy kéményseprő és ragaszkodik hozzá, hogy ő végezze el a munkát, ezt nem kell feltétlenül elfogadnunk, választhatunk más céget is, hogy elvégezzék a kémények kötelező ellenőrzését és tisztítását.

További cikkeink a fűtéssel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top