nlc.hu
Életmód

Hortobágy a legjobb 25 úti cél között

Hortobágy ott van a világ 25 legjobb úti célja között

A National Geographicnál lélekben már arra készülnek, hogy ismét lehessen utazgatni, és ehhez 25 pompás tippet adnak az olvasóiknak. A meglepetés: Hortobágy is felkerült a listára.

A National Geographic arra biztatja az olvasóit, hogy amíg nem tudnak utazni, legalább egy bakancslistát állítsanak össze arról, hogy később majd hová szeretnének eljutni, és természetesen ehhez segítséget is nyújt. A 25 legjobb úti célt öt kategória – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – mentén választották ki, és bekerült a válogatásba Hortobágy is – szúrta ki a Sokszínű Vidék.

Hortobágy népe és állatai (fotó: Pixabay)

Hortobágy népe és állatai (Fotó: Pixabay)

A káprázatos Hortobágynak a listán olyan társai vannak, mint Lord Howe-sziget, a Katmai Nemzeti Park vagy Dominikában a nemzeti kalandturizmus. Hortobágyot az alábbi mondatokkal dicsérik:

A Hortobágy 1700 négyzetkilométeres területén máig él a pásztorkodás és a csikósok hagyománya, miközben csodákat kínál a háborítatlan természet, a gazdag állatvilág, a páratlan túrázási lehetőségek, a puszta végeláthatatlansága. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Világörökség része legyen az ország bámulatosan szép tája.

Nem tudunk betelni a Hortobággyal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top