nlc.hu
Életmód

Eltűnnek Róma utcáiról a lovas fogatok

Az állatok védelmében kitiltják Róma utcáiról a lovas fogatokat

Az állatvédők már évek óta küzdöttek ezért.

Róma kitiltja utcáiról a turisták körében igen népszerű lovas fogatokat az állatok védelme érdekében – jelentette be szerdán Virginia Raggi polgármester.

„A lófogatok a továbbiakban nem róhatják az utcákat, csak a történelmi parkokban lehetnek jelen” – írta a polgármester Facebook-bejegyzésében.

A botticelle néven ismert nyitott hintók a turistaügynökségek igen jövedelmező üzletága, személyenként akár száz eurót is elkérnek az olasz főváros idegenforgalmi látványosságait felölelő útvonalon.

Kitiltják Rómából a lovas fogatokat

A botticelle néven is emlegetett római lovas fogatok mostantól nem hajthatnak végig az utcákon (Fotó: Getty Images)

Állatvédők már évek óta aggodalmukat hangoztatják a lófogatok használata miatt, mondván a lovak sokat szenvednek az utcákon a nyári hőségben, amint a csúszós kockaköveken róják az utcákat nehéz terheikkel.

„Soha nem fognak fáradt lovakat látni a város utcáin a nyári hónapok legmelegebb óráiban, mivel megtiltjuk azt” – írta Raggi.

Az önkormányzat döntését megsemmisítő csapásnak nevezték a hintók hajtói, akik alig képesek talpon maradni a koronavírus-járvány miatt.

„A parkokban folytatni az üzletet nem ugyanolyan, mint a városközpontban” – mondta Angelo Sed, a fogathajtók szövetségének vezetője.

További cikkeink az állatvédelem témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top