nlc.hu
Életmód

Betiltották a lakásban való dohányzás San Franciscóban

San Francisco lakói mostantól nem cigizhetnek a lakásukban

Füvezni azért még lehet.

San Francisco városi tanácsa 10:1 arányban megszavazta azt a rendeletet, amelynek értelmében mostantól tilos rágyújtani az amerikai nagyváros lakásaiban – írja a 444.hu

Az előterjesztés eredetileg a marihuánás cigarettákra is vonatkozott volna, ezt azonban végül kivették, mivel a kaliforniai törvények értelmében, bár a kannabisz legálisan vásárolható, de közterületen tilos fogyasztani. 

Nem egyedülálló rendelkezésről van szó, Kaliforniában ugyanis már 63 önkormányzat területén tiltották be a lakásban dohányzást

A javaslat ellenzői az egyéni szabadságjogok korlátozása miatt tiltakoztak, míg a támogatók szerint a nemdohányzók védelmében szükség volt erre, mivel így őket nem fenyegeti a dohányosok lakásából átszivárgó füst. 

San Francisco lakásaiban már nem lehet rágyújtani többé

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Egyelőre csak tájékoztatják a rendelet megszegőit, a visszaesők azonban akár napi ezer dolláros bírságot is kaphatnak. 

A rendelet egyelőre nem emelkedett jogerőre, azt ugyanis egy második voksoláson is meg kell erősíteni és a polgármesternek is ratifikálnia kell. 

További cikkeink a dohányzással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top