nlc.hu
Életmód

Miért nem lesz munkaszüneti nap szenteste napja?

Továbbra sem lesz munkaszüneti nap december 24-e

Az elmúlt években felmerült az igény arra, hogy szenteste napja munkaszüneti nap legyen, de a kormány továbbra is kitart álláspontja mellett, vagyis nem lesz változás.

Gurmai Zita, az MSZP egyik képviselője írásban kérdezett rá az innovációs miniszternél, hogy december 24-ét mikor nyilvánítják munkaszüneti nappá. A kormány nevében Schanda Tamás államtitkár válaszolt, és gazdasági okokra hivatkozva azt írta, egyelőre nincs ilyen tervben.

A jelenleg is érvényben lévő munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP-kiesést is okozna, érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit is

– áll a válaszában, illetve kiemelte, hogy „a keresztény világ eddig is december 25-én ünnepelte Jézus születését”, az pedig ugye eddig is munkaszüneti nap volt.

Idén szenteste napja pont csütörtökre esett, és a pihenőnapot december 12-én kellett ledolgozni, 2021-ben pedig péntekre esik majd december 24-e, és december 11-e lesz az áthelyezett munkanap.

(via 444)

Macska a karácsonyfa alatt.

Fotó: Pixabay

Munkaszünet és az ünnepek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top