nlc.hu
Életmód

Kint rekedtek Angliában

Angliában rekedt magyarok: többeknek a jövő héten már dolgozni kellene Magyarországon

Egy tornász pár hetek óta barátaik kanapéján húzza meg magát, jövő héten már dolgozniuk kellene, egy idős nagymama pedig gyógyszer nélkül, férjével együtt rekedt kint Angliában.
Angliában reked magyarok

A briteknél felbukkant a koronavírus egy új, még fertőzőbb törzse, amely nem okoz súlyosabb megbetegedést és a védőoltásokkal szemben sem ellenállóbb. Ezért vasárnaptól az eddig érvényben lévőknél is szigorúbb korlátozások léptek életbe Londonban és Délkelet-Angliában, miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírustörzs jelent meg. Nálunk pedig, több más országhoz hasonlóan az Egyesült Királyságból történő beutazás tilos, ami az üzleti utakra is érvényes.

A RTL Híradójában olyan magyarok meséltek, akik a beutazási korlátozások miatt kint rekedtek Angliában.

Egy fiatal légtornász pár arról mesélt, hogy már hetek óta a barátaik kanapéján húzza meg magát, jövő héten pedig már fellépnének a Fővárosi Nagycirkuszban.

Dolgozni mentek Angliába egy alkalmi munkára, karácsonyra hazajöttek volna. Ám a beutazási tilalom meghiúsította a tervüket. 

Egy idős házaspár szintén kint rekedt, ők karácsony előtt az unokákat mentek meglátogatni a szigetországba, de csak két hétre terveztek ott maradni, ehhez képest most nem tudják, mikor térhetnek haza. A férfi ráadásul cukorbetegséggel küzd, és kifogytak a szükséges gyógyszerekből. Tanácstalanok a jövőt illetően.

Magyarország londoni nagykövetsége figyelemmel kíséri az eseményeket, honlapján és a közösségi média felületén minden aktuális és naprakész információ megtalálható. 

A koronavírus mutánsa új országokban is megjelent: legutóbb Finnországban ütötte fel a fejét a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb új változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek.

Közben Angliában továbbra is rekordokat dönt a fertőzöttek száma, többen van kórházban, mint a járvány kitörése óta bármikor.

 

Kiemelt fotó: Unsplash

Legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top