nlc.hu
Életmód

Titkos Covid-házibulik

Titkos Covid-házibulikat szerveznek a fiatalok Budapesten

A járványügyi szabályokkal nem törődve bérelnek ki lakásokat a fiatalok, hogy titkos házibulikat szervezzenek.
Házibuli

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom és gyülekezési korlátozás ellenére titkos házibulikat szerveznek a szórakozni vágyó fiatalok – írja a Blikk, miután a lap riporterének sikerült beépülnie egy társaságba.

Az éjszakai bulikat a tinik a Facebookon szervezik, és mindig máshol, bérelt apartmanokban tartják. Előre megbeszélt jelszóval biztosítják be magukat, hogy illetéktelenek ne tudjanak bejutni a törvénytelen buliba.

A 10 főnél nagyobb létszámmal, a maszkviseléssel és a fertőzésveszéllyel nem törődnek, a buliszervező csoport szabályzatában pedig még a látszat kedvéért sem kérik a szabályok betartását.

A járványügyi szakértők szerint az ilyen bulik csak fokozzák a járványveszélyt, és súlyos felelőtlenség, amit a fiatalok tesznek. Házibuliban, zárt térben sokkal könnyebb elkapni a fertőzést, és a mulatozó tinik nemcsak mások, hanem saját egészségüket is kockáztatják.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Tobias Tullius)

Illegális házibulik a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top