nlc.hu
Életmód

Vécézési szabály egy kínai vállalatnál

Egy cég megbünteti a dolgozóit, ha egynél többször mennek vécére

Embertelen és megalázó szabályt vezettek be egy kínai vállalatnál, naponta csak egyszer lehet kimenni a vécére, különben fizetéslevonást kapnak a dolgozók.
Vécépapír

Egy kínai vállalat pénzbüntetéssel sújtja azokat a dolgozókat, akik egynél többször mennek vécére egy munkanap alatt.

A Tungkuanban működő Anpu elektronikai cég embertelen munkahelyi szabályozása hatalmas felháborodást okozott az interneten, de a vállalat kitart a döntése mellett. A cég vezetői azt mondják, sok munkavállaló a vécészünetre hivatkozva lógott a munkából, és hiába beszéltek velük, nem történt változás.

Úgy tűnik, a megalázó szabályt nem csak fenyegetésképpen vezették be, ugyanis decemberben már legalább hét alkalmazottat megbüntettek a túl sok vécére járás miatt. A büntetés alkalmanként 20 jüan (910 forint), és a dolgozók béréből vonják le.

Az intézkedés azonban valószínűleg nem maradhat sokáig hatályban, ugyanis a helyi emberi erőforrások hivatala már vizsgálódik az ügyben, és előzetesen közölték, hogy a szabály törvénytelen.

(Oddity Central)

Munkahelyi viszonyok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top