nlc.hu
Életmód

12 éves kislány gyűjtött milliókat a becsületes hajléktalannak

Visszahozta a hajléktalan az elveszett tárcát, komoly jutalmat kapott

Akad még emberség a világon.

Alaposan felzaklatta magát a 80 éves Evelyn Topper, amikor rájött, hogy elvesztette a pénztárcáját – írja a Fox News. A kaliforniai nyugdíjas még múlt hónapban járt pórul, miután fizetett egy kávézóban, majd otthon vette észre, hogy elhagyta az erszényt.

„Abban a kis tárcában volt mindenem” – nyilatkozta akkor a KNTV tévétársaságnak. „Minden bankkártyám, hitelkártyám, orvosi papírom, mindenem. Nagyon kiborultam.”

Szerencsére eközben egy környékbeli kukában rábukkant a tárcára a hajléktalan Sean Currey, aki több mint öt éve él fedél nélkül. A tévécsatorna értesülései szerint a férfi a koronavírus járványt is az autójában élve vészelte át, mivel most a megszokottnál is nehezebb átmeneti szállást találni. 

Amikor Currey megtalálta Topper tárcáját, felhívta az asszonyt, mint mondta, ő is ezt várná másoktól, ha az ő pénztárcáját találnák meg. A hajléktalan férfi hozzátette, átfutott az agyán, hogy felhasználja a szerencsétlenül járt nő hitelkártyáját, de aztán letett róla. 

Több millióval lett gazdagabb a becsületes hajléktalan

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Amikor csörgött a telefon, Evelyn Topper felkiáltott örömében, mint mondja, nem is akarta elhinni, hogy ekkora szerencséje lehet. Találkozott is Currey-vel, akitől átvette a tárcát és némi pénzt adott a férfinek hálája jeléül. Később megosztotta a történetet a családjával is, ami ugyancsak megindította a mindössze 12 éves unokáját, Mikaylát. A kislány már korábban is úgy tervezte, hogy a közelgő születésnapjára nem kér ajándékot, hanem azt kéri az ismerőseitől, hogy a neki szánt összeget ajánlják fel valamilyen jótékonysági szervezetnek. 

Miután azonban végighallgatta a nagymamája történetét, úgy döntött, hogy a hajléktalan férfi számára fog gyűjteni. A kezdeményezés jól sikerült, mindössze négy nap alatt közel 33 ezer dollárt, azaz majdnem tízmillió forintot gyűjtöttek Currey számára, akinek át is adták a pénzt. 

„Nagyon megható érzés volt” – mondta Currey a The Washington Postnak nyilatkozva. „Üdítő tudni, az ilyen fiatalok is tudnak és akarnak segíteni.

További szívmelengető történetek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top