nlc.hu
Életmód

Bezárhat a 455 éves brit Lamb and Flag kocsma

455 éve működik a brit kocsma, de a koronavírus miatt örökre bezárhat

Az oxfordi Lamb and Flag nevű kocsma 455 éves, de a koronavírus miatt bezárásra kényszerül. Akció indult a megmentésére.
Az oxfordi Lamb and Flag kocsma

A Lamb and Flag, vagyis a Bárány és Zászló nevű pub 1566-ban nyitott meg Oxfordban, 1613 óta pedig a jelenlegi helyén, a belvárosi St. Giles’ utcában működik. A koronavírus-járvány miatt azonban most, csaknem fél évezred után le kell húznia a rolót – írja az Euronews.

A hagyományos, beszélgetős pubban nem volt tévé, nem szólt zene, és a város egyik jelképévé vált. Megfordult benne a Gyűrűk ura trilógia írója, Tolkien vagy a Narnia krónikáját író C. S. Lewis. A kocsma tulajdonosa a kezdetektől a St. John’s College, az Oxfordi Egyetemet alkotó 45 intézmény egyike. 1997 óta ösztöndíjat finanszíroztak a vendéglátóhely által termelt haszonból.

A St. John’s College helyettes gazdasági vezetője azt mondta, az elmúlt egy év eredményéből az látszik, hogy a kocsma tovább nem tartható fenn, ezért január 31-én bezár.

A nagy múltú pub megmentésére akció indult. Dave Richardson, a hagyományos brit kocsmákat is támogató Campaign for Real Ale nevű civil szervezet oxfordi csoportjának képviselője szerint a Lamb and Flag a város leghagyományosabb kocsmája, eltűnése valóságos tragédia lenne.

(Kiemelt kép: Instagram/simonspubtour)

A járvány áldozatai a vendéglátásban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top