nlc.hu
Életmód

A McDonald's új megoldást talált az élelmiszer-hulladék haszonsítására

Ételhulladékot tesz a vendégei elé a McDonald’s

Ráadásul ezt még büszkén hirdeti is!

A rejtély megoldását az jelenti, hogy a McDonald’s, az Arcos Dorados nevű cégén keresztül elkezdett élelmiszer-hulladékból készült tálcákat használni egyes éttermeiben, hogy csökkentse a működése által okozott környezeti terhelést – írja a hvg.hu.

A gyorsétterem-láncnak az izraeli UBQ Materials nevű vállalat készíti a háztartási hulladékból újrahasznosított tálcákat. A cég vezetője, Albert Douer a Fast Companynek nyilatkozva elárulta, hogy többségében kidobott ételt hasznosítanak újra, emellett azonban más jellegű szemetet is, kizárólag a fémet és az üveget nem tudják újra felhasználni. 

Ételhulladékból készülnek majd a McDonald's tálcái

2018-ban a McDonald’s éttermek 90 százalékában semmiféle újrahasznosítás nem volt (Fotó: Getty Images)

A lap rámutat, hogy a McDonald’s még 2018-ban kötelezte el magát a környezetvédelem mellett, akkor ugyanis azt vállalták, hogy 2025-re csak újra felhasznált anyagokból készülő csomagolásokat alkalmaznak az éttermeikben. Akkor még csak 50 százalék volt az újrahasznosított anyagok felhasználásának aránya, a McDonald’s-éttermek 90 százalékában pedig semmilyen módon nem reciklálták a hulladékot. 

Még több zöld hír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top