nlc.hu
Életmód

Szingapúr polgárai kártérítést kapnak, ha mellékhatást okoz a covid-vakcina

A szingapúriak több ezer dollárt kapnak, ha mellékhatást okoz a vakcina

Az ázsiai városállamban tavaly év vége óta oltanak.

Több ezer dollárnak megfelelő összeget fizetnek a szingapúri hatóságok azoknak a helyi lakosoknak, akiknél komoly mellékhatásokat okoz a koronavírus elleni oltás – írta pénteken The Straits Times című szingapúri napilap.

Az újság az egészségügyi minisztérium új pénzügyi programjából kiemeli, hogy a hatóságok tízezer szingapúri dollárt (2,2 millió forint) fizetnek azoknak, akik a vakcina következtében kórházba, intenzív osztályra kerülnek. Halál vagy az életet maradandóan befolyásoló súlyos mellékhatások esetén a kormány ennek a több mint hússzorosát – 225 ezer szingapúri dollárt – fizeti ki.

A hatóságok ezzel akarják jelezni a lakosság felé, hogy szükség van az oltásra. Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozza, hogy ez nemcsak a szingapúri állampolgárokra vonatkozik, hanem az országban állandó jelleggel élő külföldiekre és a családtagjaikra is.

Tízezer dollárt kap az a szingapúri, akinél mellékhatásokat okoz az oltás

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Szingapúrban a tavalyi év végén kezdődött az oltási kampány, legelőször az egészségügyi dolgozók kapták meg a Pfizer/BionTech oltását, utána a kormány tagjai, majd a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók következtek. A lakosság tömeges oltása szerdán vette kezdetét, és a hatóságok arra számítanak, hogy az év harmadik negyedévére a helyi lakosok zöme megkapja az oltást.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint az 5,6 milliós délkelet-ázsiai városállamban a járvány kezdete óta 59 425 fertőzöttet regisztráltak, és 29-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top