nlc.hu
Életmód

Berobbant a vírus egy dél-alföldi idősotthonban

Elszabadult a koronavírus egy kiskunhalasi idősotthonban, mielőtt az oltás odaért volna

A dolgozók legalább 18 százaléka, a lakóknak pedig a 10 százaléka fertőzött a kiskunhalasi Bárka otthonaiban: ez összesen száznál is több fertőzöttet jelent. A lakók közül 27-en kórházba kerültek.

A Bárka Integrált Szociális Intézmény kilenc telephellyel működik. Ezek közül a tompai és kalocsai telephelyen már befejeződött az oltás, a központban pedig épp az elszabadult járvány miatt nem olthatnak. A Bárka összesen 526 ellátottjából 57-en fertőződtek meg, míg a 329 dolgozó közül 54 lett fertőzött. Az idén egy ellátottjuk és egy dolgozók elhunyt. Az 57 ellátottból 37-en a központban, a további 20 a többi telephelyen fertőződött meg – írja a hvg.

Védőoltások beadása egy hazai idősotthonban még január végén (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Védőoltások beadása egy hazai idősotthonban még január végén (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Ha a központon kívüli intézmény lakói kapták el a vírust, akkor ez azt is jelentheti, hogy a már leoltott közösségekben is megjelenhetett a vírus. Az operatív törzs egy hete beszélt arról, hogy megkezdték a regisztrált idősek oltási kampányát, ami egyben azt is jelenti, hogy a szociális intézményekben már lezárult az oltás.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top