nlc.hu
Életmód

Hajléktalanoknak adta a Fogtündértől kapott pénzét egy 5 éves kislány

Hajléktalanok segítésére költötte a Fogtündértől kapott pénzét egy kislány

Ráadásul további adományokat is gyűjtött a rászorulóknak.

Igazi példakép a mindössze 5 éves Amaya Thompson, aki nem játékokra vagy édességre, hanem jótékonyságra költötte a Fogtündértől kapott pénzét – írja a Mirror brit bulvárlap. A kislánynak még múlt hónapban esett ki két foga, az angolszász területeken pedig a szülők ilyenkor „fájdalomdíjként” kisebb összegekkel ajándékozzák meg a gyerekeket, mondván, hogy azt a Fogtündér hozta nekik a kieső fogaikért cserébe.

Amaya 50 fontot, azaz bő húszezer forintot kapott a Fogtündértől, anyukája pedig alaposan meglepődött, amikor a kislány közölte vele, hogy ajándékcsomagokat szeretne adni a környékbeli hajléktalanoknak, hogy „ők is mosolyoghassanak”.

Hajléktalanoknak adta a Fogtündértől kapott pénzt egy kislány

A Fogtündér tőlünk nyugatabbra egy ligában játszik a húsvéti nyuszival és a télapóval (Fotó: Getty Images)

Anya és lánya ezután bevásárolt egy közeli üzletben: 20 zacskót vásároltak, amiket különféle higiéniai termékekkel és élelmiszerekkel töltöttek meg. Amaya pedig minden egyes zacskóba elrejtett egy kedves, kézzel írt levelet is.

A rászorulók nagyon megörültek a kedves meglepetésnek, a kislány ráadásul egy közösségi adománygyűjtő oldalt is elindított a JustGiving.com-on keresztül, ahol mindössze 48 óra leforgása alatt további 1165 fontot, azaz szűk félmillió forintot is összekalapozott a hajléktalanok számára.

„Amaya annyira csodálatos kislány” – mondta az édesanyja a lapnak nyilatkozva. „Egyedüli gyerek, így sosem szenved hiányt semmiben. Mindig igyekszem megértetni vele, hogy mennyire szerencsés helyzetben van, hogy megbecsülje, amit kap. Amikor megkérdeztem, hogy mit szeretne csinálni a pénzzel, azt mondta, hogy talán a hajléktalanoknak adhatnánk. Mondtam neki, hogy ez nagyon kedves ötlet és megkérdeztem, hogy miért gondolt erre, ő pedig elmondta, hogy látta, amikor pénzt adok egy rászorulónak. Azt mondta, a hajléktalanok biztos nagyon fáznak, mert nincs hol lakniuk, ezután találta ki, hogy állítsunk össze nekik szeretetcsomagokat.”

A csomagokat a Feed Up Warm Up jótékonysági szervezet osztotta ki a rászorulóknak, akiket nagyon meghatott a kedves gesztus, mindegyikük széles mosollyal olvasta az Amaya által írt sorokat.

„Nagyon büszke vagyok rá” – mondta a kislány édesanyja. „Ez az egész az ő saját ötlete volt, ez ebben az egészen különleges.”

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top