nlc.hu
Életmód

Találkozó halottakkal virtuális valóságban

Virtuális valóságban találkoznak halott szeretteikkel egy dél-koreai műsor résztvevői

A program tavalyi adása elég nagy port kavart.
Virtuális valóságban találkoznak halott szeretteikkel egy dél-koreai műsor résztvevői

A dél-koreai MBC televíziós csatorna már második évadát futtatja a Találkoztam veled című dokusorozatának, amiben emberek virtuális valóság segítségével találkozhatnak halott szeretteikkel.

A csatorna hónapokig dolgozik azon, hogy sok információ segítségével élethűvé tegye a találkozót, és bár a nézők többsége szereti a műsort, sokan érzelmileg manipulatívnak tartják.

😢若能透過VR虛擬實境讓你與死去的親人重逢,你願意嗎? 韓國MBC電視台團隊 推出結合VR科技紀錄片(너를 만났다) 透過VR虛擬實境讓單親的五寶爸與死去的妻子「重逢」😭 科技始終來自於人性! #宇萌數位科技 #VR體驗 全文點我: https://www.arplanet.com.tw/trends/vrtrends/mbcvirtual-reality/

Közzétette: 你今天AR了沒? – 2021. február 8., hétfő

A mostani adásban egy férfi „láthatta újra” 4 éve halott feleségét. A stáb hat hónapig gyűjtött információt, keresett megfelelő színésznőt és hangutánzót is, hogy minél élethűbb legyen az élmény.

A tavalyi évadban egy anya találkozott halott lányával, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, mégis, a műsor olyan sikeres volt, hogy kapott egy második évadot.

(via)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top