nlc.hu
Életmód

Forró olaj borult egy 13 hónapos gyerekre

Forró olaj borult egy 13 hónapos gyerekre Hajdú-Bihar megyében

A 13 hónapos gyerek magára rántotta a forró olajjal teli palacsintasütőt, az anyja ellen vádat emeltek.
Gáztűzhely

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat egy anya ellen, aki a gáztűzhelyen hagyta a forró olajjal teli palacsintasütőt, amelyet a kisgyereke magára rántott – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Az eset még 2019. október 12-én történt egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen. Az anya vacsorát készített, már meg is sütötte a húst, azonban forró olajjal teli palacsintasütőt a gáztűzhely első égője fölé tette hűlni.

A nő édesanyja is konyhában volt, de mindketten háttal álltak a tűzhelynek. Ekkor hirtelen beszaladt a nő 13 hónapos gyereke, és magára borította a tűzhelyen hagyott palacsintasütőt, a forró olaj ráborult a fejére és a mellkasára.

A nagymama elsősegélyben részesítette a gyereket, anyja pedig rögtön mentőt hívott. A gyerek hosszú kórházi kezelésre szorult, több műtéten átesett. Testfelületének csaknem 30 százalékán másod- és harmadfokú, életveszélyes égési sérülések keletkeztek, és maradandó fogyatékosságot hátrahagyva gyógyultak.

A főügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltje.

(Kiemelt kép: Pixabay/Steve Buissinne)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top