nlc.hu
Életmód

Változatos időjárást hoz a következő 24 óra

Ködre és napsütésre egyaránt számíthatunk kedden

Változatos időjárást ígér a következő 24 óra.

Közép- és Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén túlnyomóan napos az idő, de helyenként tartósan ködös, rétegfelhős az idő. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, a nyugati vidékeken többfelé az eső esik, északon és keleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli vidékén többnyire 9 és 18 fok között változik, sőt Franciaországban néhol 19, 20 fokot is mérnek. Jóval hidegebb van szárazföldünk északkeleti részén, ahol sokfelé napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon határozza meg, napos és ködös területek egyaránt valószínűek.

Helyenként napos, helyenként ködös időjárás érkezik

Napos és ködös területek is kialakulnak majd a Kárpát-medencében (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig

Eleinte többnyire gyengén felhős idő lesz, majd éjszaka kezdetben északon, majd másutt is több helyen köd, illetve rétegfelhőzet képződik, legfeljebb néhol alakulhat ki szitálás, északkeleten ónos szitálás. Kedden a köd, illetve a rétegfelhőzet csak lassan oszlik fel, ott hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként keleten, (az Alföld egyes részein) egész nap megmaradhat a köd, néhol szitálás előfordulhat. A Dunántúlon hétfőn a délnyugati, kedden az északnyugati szél megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a napos területeken 11 és 17, a tartósabban, illetve a tartósan borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top