nlc.hu
Életmód

Játékmotoros kisfiú okozott balesetet Győrben

Vészfékezett a buszsofőr Győrben, hogy ne üsse el az elé guruló kétéves kisfiút a motorjával

A kétéves kisfiú a kismotorján gondolt egyet, és a járdáról a parkoló autók között kihajtott az autóútra. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy tragédia történjen.

Kis híján tragédiába torkollott egy kisfiú hirtelen irányváltása Győrben. A fiú a műanyag kismotorjával a járdán haladt, mögötte nagyjából tizenöt méterrel lemaradva az anyukája. Aztán a kissrác gondolt egyet, és a parkoló autók között kikanyarodott az úttestre, ahol éppen egy helyi járatú busz érkezett. Szerencse, hogy a buszsofőr észnél volt, és vészfékezéssel meg tudta előzni a tragédiát – írta meg a police.hu az esetet.

Az érintett kismotor (fotó: police.hu)

Az érintett kismotor (Fotó: police.hu)

A vészfékezés azonban olyan hirtelen következett be, hogy az egyik utas elesett és megsérült közben. Hozzá mentőt hívtak és kórházba vitték. A gyerek közvetlenül az autóbusz bal első kereke mellett állt meg a kismotorjával. Az eset apropóján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a figyelmet, hogy a szülők követeljék meg, hogy a gyerekük mindig mellettük, tőlük karnyújtásnyira haladjon, amikor együtt közlekednek az utcán. A lábbal hajtható kismotorok és futóbiciklik meglepően gyorsak, a gyerekek gyakran gyorsabban tudnak vele haladni, mint a gyalogosan őket követő szüleik, és ezért van szükség a fokozott figyelemre.

A buszsofőrök kalandos élete az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top