nlc.hu
Életmód

Egy vihar elpusztította a legmagasabb fát, így emlékeztek meg róla

Csodás emléket állítottak a viharban elpusztult fának

Egyszerre szép és hátborzongató.

Bizonyára sokan ismernek a lakóhelyük környékén olyan jellegzetes fákat, amiket ezer közül is felismernének, azok mérete vagy különleges alakja miatt. Az ilyen fákról rengeteg fotó készül, ha pedig történik velük valami, az erről szóló hírek sokszor még a világsajtót is bejárják.

Ez történt egy walesi fa esetében is. Pontosabban Wales legmagasabb fájáról van szó, amelynek azonban sajnos már csak múlt időben jár a megtisztelő cím, nemrég ugyanis egy hatalmas viharban súlyosan megsérült. 

A sérülés miatt a fára a kivágás várt, amikor feltűnt a színen Simon O’Rourke. A szobrászként dolgozó férfi specialitása ugyanis az, hogy láncfűrészével farag egészen elképesztő alkotásokat különféle fákból. Érdemes megnézni a weboldalát, ahol korábbi munkái láthatóak. Ezek között szerepelnek egyszerű bútorok is, de emberi alakokat ábrázoló szobrai mellett számtalan állatot és más, a fantázia világából ismert lényt faragott már ki nagyobb fatuskókból. Filmekhez és reklámokhoz is készít díszleteket, galériájában többek között a Trónok harca jellegzetes sárkánytojásai is megtalálhatóak, természetesen fából.

A művész szeretett volna emléket állítani a legmagasabb walesi fának, ezért a törzsből megmaradt csonkon állt neki dolgozni a fűrészével. Az eredmény az alábbi fotón látható:

Ahogy a képet a Twitterre kiposztoló felhasználó írja, O’Rourke művének szimbolikus üzenete is van: ez jelképezi a fa utolsó próbálkozását, hogy felfelé nyújtózkódva elérje az égboltot. 

Egyszerre megindító és lenyűgöző alkotásról van szó, amely jóval részletesebb, mint a volt amerikai first lady, Melania Trump szintén láncfűrésszel készített, azóta felgyújtott szobra. 

Még több szobor az nlc-n:

Kivágás helyett emlékművé alakították a megsérült fát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top