nlc.hu
Életmód

Kötelező lesz Kínában az anális koronavírus-teszt

Ha Kínába utaznál, számíts az análisan végzett koronavírus-tesztre!

A kínaiak szerint ez a legpontosabb teszt.
Koronavírusteszt végzése közben mintát cseppentenek az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. (

Minden Kínába érkező külföldi állampolgárnak kötelező lesz az análisan végzett koronavírusteszt – írja a Sun nyomán a 24.hu.
A teszthez egy 5 centis pálcikát használnak, amit fiziológiás oldattal síkosítanak be, és hasonlóan zajlik, mint amikor más testüregben történik a tesztelés.

A kínaiak szerint ez a legpontosabb teszt, ugyanis  az orvosok azt mondják, hogy a székletben sokkal tovább megmarad a vírus, mint a nyálkahártyán, ezért az anális tesztben jobban bíznak. A Sun azt írja, hogy a kínai állampárt az orvosokra hallgatva tette kötelezővé a reptereken az anális tesztelést. Érthető módon ennek az utasok nem nagyon örülnek.

A  BBC szerin a  pekingi japán nagykövetség megkérte a kínai kormányt, hogy hagyjon fel az anális koronavírus-teszteléssel – Kato Kacunobu japán kabinet főtitkára elmondta, hogy több japán is panaszt tett a követségen a a teszt módszere miatt. Állításuk szerint az eljárás megalázó és lelkileg megterhelő volt, ami pszichés szorongást okozott az érintetteknél.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

(BBC, Sun)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top