nlc.hu
Életmód

Botrányt kavart a cég, amelyik pénzért árulja a levegőt

Már a levegőt is pénzért adják

Ráadásul döbbenetesen sokat kérnek érte.

Nagy botrány lett egy brit cég akciójából, amely „friss tengeri levegővel” töltött üvegeket árul, palackonként 75 fontért, azaz szűk 32 ezer forintért – írja az Oddity Central. A Coast Capture Air nevű cég szuvenírként kezdte árulni a levegőt tartalmazó üvegeket, amelyekkel a friss levegő fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. 

Ennél már talán csak az meglepőbb, hogy a cég vásárlói között akadtak olyanok, akik szerint a palackozott levegő segített nekik ellensúlyozni a légszennyezés hatásait – ennek köszönhetően pedig a különös termék iránti kereslet sem csökkent. 

Több tízezer forintért árul palackozott levegőt egy cég

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Tény, hogy nem a Coastal Capture Air az egyetlen cég, amely levegőt árul: a Vitality Air nevű vállalkozás a Sziklás-hegység kanadai részén gyűjti be a palackozott levegőt, az Air de Montcuq pedig a legszebb francia tájakról, ám egyikük sem kér érte annyit, mint a brit cég, amely váltig állítja, hogy munkatársai komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy tényleg csak a legfrissebb, legtisztább tengerparti levegőt zárják palackba.

A Coastal Capture Air közleménye szerint minden egyes üveg tartalmát ellenőrzik és rendkívül érzékeny eszközökkel garantálják a palackokba kerülő levegő tisztaságát. A cég weboldalán még útmutatót is kínál a vásárlóknak, hogy hogyan érdemes belélegezni palackjaik tartalmát. 

A cég még ezzel a hajmeresztő ajánlattal is csak a második lehet a legdrágább palackozott levegőnek járó címért folyó versenyben: a Genuine Mountain Air nevű svájci cég ugyanis saját állítása szerint az Alpok egy titkos helyéről szerzi be az üvegbe való levegőt, amelynek darabjáért 167 dollárt, azaz több mint 50 ezer forintot kérnek.

További híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top