nlc.hu
Életmód

Otthoni, feszesítő torna

Otthoni torna: 3+1 gyakorlat a feszes formákért

Formás lábak, kerek popsi és lapos has – ha idén nyáron ezt szeretnéd látni a tükörben, végezd el heti 4 alkalommal ezeket az otthoni tornagyakorlatokat! 30 perc alatt végezhetsz!

Az otthoni torna során ügyelj arra, hogy ne akarj gyorsan túlesni a gyakorlatokon, és ne lendületből végezd őket, hanem izomból. Ha nem dolgoznak kellőképpen az izmaid, a várt hatás is elmarad. Tény, ez nem 7 perces torna, de jó hír, hogy körülbelül 30 perc alatt bomba formát kreálhatsz magadnak, ha kitartó vagy.

Kerek popsi

Ha igazán kerek feneket szeretnél magadnak faragni, akkor köss szoros barátságot az otthoni torna egyik legalapvetőbb gyakorlatával, a guggolással! Állj vállszélességű terpeszben, a karodat kulcsold össze a mellkasod előtt, és guggolj hátrafelé! A hátad végig legyen egyenes – a legjobb, ha a mozdulatot tükör előtt végzed, ugyanis azt, hogy meddig guggoltál le valójában, ott láthatod. Igyekezz olyan mélyre guggolni, hogy a felső combod 90 fokot zárjon be az alsó lábszáraddal.

Otthoni torna a szuper alakért

Igyekezz derékszögig leguggolni! (Fotó: Getty Images)

Ha eleinte nem megy, az sem gond, csak mindig a tőled telhető legmélyebbre guggolj. 5 x 8-as szériában guggolj, köztük pedig 5 x 8 alkalommal apró rugózásokat végezz, derékszögig hajlított lábbal.

Formás lábak

A kitörés a guggolás mellett a legjobb comb és fenékformáló gyakorlat, amihez „csak” kitartásra van szükséged, és már néhány hét után megláthatod az eredményt. Állj vállszélességű terpeszben majd az egyik lábaddal lépj előre, és hajlítsd be 90 fokig.

Közben arra ügyelj, hogy a térded ne menjen a bokád elé. Lépj vissza, majd ismételd meg a mozdulatot lábanként 4 x 8-as sorozatban. A sorozatok között rugózz aprókat, szintén 4 x 8-as szériában.

Otthoni torna a szuper alakért

Kitörés közben a térded ne előzze meg a bokádat! (Fotó: Getty Images)

Lapos has

Ha már fáradsz, és csábít a fotel, gondolj a régi tévétorna szlogenjére: Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel! Most, hogy ebből erőt merítettél, folytassuk!

Feküdj a talajra, kulcsold össze a kezed a tarkód mögött, húzd fel mindkét lábad úgy, hogy a talpad a földön maradjon, majd végezz apró felüléseket. Közben figyelj arra, hogy a nyakad és a mellkasod között egy ökölnyi távolság legyen, és a mozdulatot hasból indítsd, ne nyakból. 3 x 8-as sorozatot csinálj, majd ha végeztél, ülj a kanapé szélére!

Otthoni torna a szuper alakért

Ne a nyakadat erőltesd, a hasadból indítsd a mozgást! (Fotó: Getty Images)

Nem, ez még mindig nem a pihenés ideje! Úgy ülj a kanapéra, hogy a feneked épp hogy a szélén legyen, a két kezeddel támaszkodj meg a tested mögött, nyújtsd előre egyszerre mindkét lábadat, majd húzd fel a térdedet a mellkasodhoz. Amikor kinyújtod a lábadat, a felsőtestedet engedd hátra, de a hátad legyen végig egyenes, és homoríts! 3 x 8 széria vár rád ebből is.

Szálkás karok

Állj be a tükör elé, fogj egy-egy 2 kilós kézi súlyzót, és ereszd le magad elé mindkét kezedet. Figyelj arra, hogy a csuklód egy vonalban legyen az alkaroddal, és így emeld meg a súlyokat a mellkasodig. Közben a könyököd ne mozduljon ki oldalra, tartsd végig a tested előtt. A torna során 4 x 8 sorozatot végezz mindkét kezedre.

Otthoni torna a szuper alakért

A csuklód legyen az alkaroddal egy vonalban! (Fotó: Getty Images)

Fogj egy 2 kilós súlyzót, emeld az egyik kezed a magasba, és a felkarodat végig tartsd egyenesen a füled mellett. Hajlítsd be az alkarodat a fejed fölé úgy, hogy az derékszöget zárjon be az alkaroddal. Ismételd 4 x 8-as sorozatban mindkét karodra.

Ne állj meg! Mozogj tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top