nlc.hu
Életmód

Súlyemelő bajnok lett a 78 éves nagymamából

Többszörös súlyemelőbajnok lett a 78 éves szupernagyiból

Nora Langdon, a nyugalmazott ingatlanközvetítő 65 éves koráig egyáltalán nem sportolt, és a súlya már száz kiló fölé kúszott, amikor eldöntötte, hogy ellátogat egy edzőterembe. Azóta nincs megállás az életében.

Az egy unokával rendelkező nagymama élete fenekestül felfordult, amikor még 2007-ben elment egy detroiti konditerembe súlyokat emelgetni. Az első alkalomtól olyan izomláza lett, hogy esze ágában sem volt többször menni, de egy belső hang azt mondta neki, tartson ki, és végül hallgatott rá. Hamarosan felkért egy edzőt is, hogy segítse őt a súlyemelésben, és azóta elképesztő eredményeket produkál. Nemcsak lefogyott és izmos lett, hanem az egészsége is rendben van, semmire sem kell szednie gyógyszereket – írja a Good Morning America.

Hetente többször is lejár edzeni, és mindig több órát van a teremben. A súlyemelő nagyi eredményei olyan jók voltak, hogy az edzője javaslatára elkezdett versenyeken indulni, és eleinte csak helyben, később pedig már országosan is sorra nyerte a 60 év felettieknek szóló kategóriákat. Ma már 60 év fölött nincs konkurenciája, az edzővideói pedig nagy szenzációnak számítanak online. Az edzője, Art Little szerint pedig a teljesítménye azért nem lesz idővel rosszabb, mert rengeteget edz azért, hogy jó formában maradjon. 78 év ide vagy oda, Nora Langdon nem szeretne lassítani, és a pandémia alatt is fáradhatatlanul edz, bár mostanában ehhez már maszkot vesz fel, és minden súlyt és rudat áttöröl fertőtlenítőkendővel, mielőtt elkezdené használni őket.

Szupernagyik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top