nlc.hu
Életmód

A Dunából mentették ki a bunyózó sasokat

Összeverekedtek a sasok, ki kellett menteni őket a Dunából – videó

Klaudia és Ricsi a Dunán kajakoztak, amikor a vízben két összeakadt sasra lettek figyelmesek. A verekedő, nagykarmú madarakat nekik kellett kimenteniük a vízből. Az esetről videó is készült.

A sasok nagykarmú, meglehetősen veszélyes állatok, így amikor Klaudia és Ricsi úgy döntöttek, hogy beavatkoznak a bunyójukba, némi kockázatot vállaltak ezzel. A két sas akkorát harcolt, hogy beestek a vízbe, csakhogy a teljesen átvizesedett szárnyaik miatt képtelenek voltak kirepülni a partra. Óriási mákjuk volt a két segítőkész kajakossal – derül ki a 444 cikkéből.

Klaudia és Ricsi egy óriási kajaktúrán vesznek épp részt, ami a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig vezet. Az útjuknak jótékonysági célja is van: Ricsi a Bátor Tábornak, míg Klaudia a PET Kupának gyűjti az adományokat. Útközben akadtak rá a sasokra, akiknek először kötéllel próbáltak meg segíteni, nem sok sikerrel. Végül az a módszert vált be, hogy a sasokat egyenként felengedték a csónak elejére, majd kieveztek velük a partig, és így sikerült őket kimenteni. Ha pedig az érdekel, hogy milyen egy sas és egy gólya küzdelme, ide skubizz.

Sasokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top