nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a kisiskolások oltásáról

Rusvai Miklós: jó lenne ősztől a kisiskolásokat is oltani

A nyájimmunitáshoz fontos a gyerekek beoltása is, Rusvai Miklós virológus bízik benne, hogy ősztől már a 6-12 éveseket is lehet oltani.

Rusvai Miklós nagyon valószínűnek tartja, hogy hamarosan visszatér a régi életünk, és a jó idő is segíthet abban, hogy véget érjen a harmadik hullám.

A virológus az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a nyájimmunitás mindenképpen kialakul, de nem mindegy, hogy hányan a fertőzés, hányan pedig az oltás révén szerzik meg a védettséget. Természetesen a cél az, hogy minél többen az oltással kapjanak védettséget.

Fiatalok oltása

A kép illusztráció. Egy fiatal megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban Kaposváron 2021. május 16-án (Fotó: MTI / Varga György)

A szakértő hozzátette, hogy a gyerekek beoltása nélkül nehezen kivitelezhető a nyájimmunitás. Ezért reméli, hogy ősztől már a 6 év fölötti korosztályt is lehet oltani, ők nagy valószínűséggel a Pfizer vakcináját kaphatják. A világban több helyen már zajlik a 12-16 évesek tesztelése, illetve kiscsoportos klinikai tesztelés folyik a 6-12 éves korosztálynál. Ezek a vizsgálatok őszig befejeződhetnek.

Hogy a még kisebbek mikor kaphatnak oltást, az szerinte egyelőre kérdéses, de a virológus a kicsiknél sem tenné kötelezővé a vakcinát.

Gyerekek oltása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top