nlc.hu
Életmód

Ehető szájmaszk

Bizarr: itt a világ első ehető szájmaszkja

A Japánban kifejlesztett szájmaszk nemcsak ehető, hanem a fertőzés ellen is legalább annyira véd, mint az elterjedt maszktípusok.

A koronavírus-járvány kitörése óta láttunk már számtalan különleges szájmaszkot: van bizarr izlandi, névjegykártyás, átlátszó, padlizsánhéjból készült, a világ legdrágábbja pedig másfél millió dollárba kerül. Most egy újabb darabbal bővült a nem mindennapi maszkok kínálata.

Japánban már kapható az édes zsemléből készült maszk, amely a világ első ehető szájmaszkja. A belseje úgy van kialakítva, hogy levegőt is lehet benne kapni.

Ehető szájmaszk

Édes zsemléből készül a japán ehető szájmaszk (Fotó: The Labo)

A Mask Pan nevű termék a Goku no Kimochi The Labo és a tokiói Melon de Melon pékség együttműködésében jött létre. A maszk alapját a japán Melon pan nevű zsemle adja, ami nevével ellentétben nem tartalmaz dinnyét, a kinézete miatt hívják dinnyekenyérnek. A maszk nem csak ehető, de egy maszkok tesztelésével foglalkozó intézet vizsgálata szerint legalább annyira véd a fertőzéstől, mint az elterjedt maszktípusok.

Nagyjából ötezer forintnak megfelelő jenért árulnak öt darabot, ami nem olcsó, de ne felejtsük el, hogy egy édes zsemlét is kapunk a pénzért. Az mondjuk más kérdés, hogy kinek van gusztusa megenni.

(Design Taxi)

(Kiemelt kép: The Labo)

Különleges maszkok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top