nlc.hu
Életmód

Sokat zaklatták az iskolában a 212 cm magasra nőtt brazil nőt

Sokat zaklatták az iskolában a 212 cm magasra nőtt brazil nőt

Elisane Silva 10 évesen vette észre, hogy sokkal magasabb, mint az osztálytársai, és a családtagjai.  Az évek során tovább nőt, ma több mint 212 cm magas.
Elisane Silva

Csak 2010-ben tudta meg, hogy a folyamatos növekedésről egy jóindulatú daganat tehet, amely a növekedési hormon túltermelését okozta nála.

A brazíliai Salinopolisból érkező Elisane-nek 2010-ig fogalma sem volt a daganatról, ugyanis a teszteket nem tudta kifizetni a családja. Nem hivatalosan „Brazília legmagasabb nőjeként” emlegetett Eilsane-t 2015-ben feleségül vette a 31 éves Francinaldo Da Silva Carvalho, aki 162 cm magasra nőtt.

Heves fájdalmat kezdtem tapasztalni a csontjaimban, és nagy nyomást éreztem a fejemben, ami véleményem szerint a túlzott mértékű növekedésemnek tudható be, ezért úgy döntöttünk, hogy felkeresünk egy szakembert”mesélte a fiatal nő a Metropolnak, majd hozzátette: „Javasolták néhány rutinvizsgálat elvégzését, hogy kiderüljön, miért vagyok ilyen magas, de mivel a családom nem tudta fizetni az orvosi költségeket, nem derült fény az okokra.”

Azonban egy brazil televíziós csatorna megkereste őt és a családját, és  végül 2010-ben a brazíliai Sao Pauloban minden tesztet elvégeztek a csatorna számlájára, egy élő műsorban. Ez, a lány elmondása szerint rettentő kínos volt, de legalább megtudta, mi okozza nála a túlzott növekedést, ami megkeserítette a gyermekkorát. Gyakran zaklatták ugyanis: úgy hívták, hogy „zsiráf”, „lámpaoszlop” vagy „óriás”. A megjegyzések jelentősen befolyásolták a mentális állapotát, és végül annyira összeomlott a bullying miatt, hogy kimaradt az iskolából. Bár szeretett volna tanulni, úgy érezte, hogy a zaklatások miatt képtelen közösségbe menni, a szüleitől pedig nem sok támogatást kapott, így saját bevallása szerint nagyon elveszettnek érezte magát akkoriban.

Szerencsére 2011-ben találkozott Francinaldóval, és a magasságkülönbség ellenére gyorsan egymásba szerettek. Az, hogy ki, hány centi, nem volt téma közöttük, és a férfi gyorsan meg is kérte a lány kezét. 2015 szeptemberében összeházasodtak, majd született egy fiuk, a most hároméves Angelo. Az édesanyja szerint nem fog olyan magasra nőni, mint ő, mert nem örökletes betegségről, vagy állapotról van szó.

Elisane most azon dolgozik, hogy profi modell legyen, ami kamaszkora óta egy dédelgetett álma. „Bár még nem jártam sikerrel, gyakran készíttetek magamról profi fényképeket, amiket elküldök az ügynökségeknek” – mondja.

Annak ellenére, hogy eddig még egyetlen ügynökség sem vette fel, ezek a fotózások segítettek neki abban, hogy az önbizalma helyreálljon, elkezdte szeretni önmagát olyannak, amilyen.

Fotó: Instagram

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top