nlc.hu
Életmód

Mikor derülnek ki a felvételi pontszámok?

Meddig kell várni a felvételi ponthatárokra?

Hamarosan kiderülhet, kinek sikerült bejutni valamelyik felsőoktatási intézménybe.

A jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok alapján várhatóan 2021. július 22-én derülnek majd ki a végleges felvételi ponthatárok, írja az eduline.

Hozzátették, a minimum ponthatárokat és az előzetes ponthatárokat már most is lehet tudni, egyúttal felhívják a figyelmet, hogy idén a minimumpontnál magasabb ponthatár ott alakulhat ki, ahol az adott szakra a felsőoktatási intézmény által a képzésre megállapított felvehető kapacitásnál többen jelentkeznek, így a jelentkezők között rangsorolni kell. 

A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én.

A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Még több cikk a továbbtanulásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top